38. hét - Apás szülés kérdése - Terhesség hétről-hétre

PDF Nyomtatás E-mail
terhesség hétről-hétre

Kismama:

Szokatlan bizsergést érezhetsz hüvelyedben, illetve kisugározhat a lábadba is. Ezt a baba okozza az idegek nyomásával, amint a medencédben helyezkedik. Sokat beszéltünk a mamáknak a szülés folyamatáról, most jöjjön az urak általános félelme: bent lenni a szülőszobában!

Nagyon is bátorítjuk az kispapákat, hogy nézzék végig, ahogy kedvesük életet ad  babájuknak. Ez a legcsodálatosabb élmények egyike, amit az életben valaha is átélhetnek. Döntsék el, hogy csak nézők vagy résztvevők is akarnak lenni, persze csak olyan mértékben, ami még elfogadható a számukra. Utóbbi persze egy kicsit több, mint fogni a kedvesük kezét és a szemeibe mélyedni. Aki aktívan kíván részt vállalni, az a következőket teheti: segít a légzésben, masszírozza, borogatja kedvesét, elvágja a köldökzsinórt, megfogja a babát. Persze ezeket beszéljék meg előre a párjukkal. Visszatérve a köldökzsinórra; nincsenek benne idegek, így nem fáj sem a babának, sem a mamának. Lévén porcos az anyaga, számítsunk rá, hogy nem egyszerű átvágni.

Baba:

A baba napi 28 grammot gyarapodik naponta, közben a te súlyod változatlan maradhat. Ha még nem írtál levelet a kicsinek, itt az ideje, hogy kreálj egyet!