Miért nyúl droghoz a fiatal?

PDF Nyomtatás E-mail

A West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia nyomán nem csak azok biztonságos üzemeltetésével, de a fiatalok drogfogyasztásával kapcsolatban is felmerültek komoly, megoldásra váró problémák.

 

Mint arról a sajtóban több helyen is beszámoltak, a helyszíni vizsgálatok nyomán gyanú merült fel, hogy a bulizó fiatalok táborában többen is drogot fogyasztottak.

 

Vajon mi lehet a drogfogyasztás hátterében és hogyan lehetne megfékezni?


Először persze mindannyiunknak a törvényi szabályozás módosítása jut az eszünkbe: „Büntetni kellene…, szigorítani…” Biztos, hogy csak itt kell a megoldást keresni? Ideális esetben a drogfogysztást nem megállítani kellene, hanem elérni azt, hogy a gyerek, fiatal egyáltalán ne nyúljon a kábítószerhez, ki se próbálja.

 

Mit tehetünk ennek érdekében mi, szülők?

 

A válasz egyszerű, ám megvalósítása már nem annyira: foglalkozzunk gyermekünk lelkével is minél többet, ápoljuk, óvjuk családi életünket! Ne sajnáljuk az időt a sok-sok beszélgetésre!

Egy megdöbbentő adat valószínűleg mindannyiunkat elgondolkodtat: egy családban gyerek és szülő átlagosan napi 7 percet tölt együtt! Szomorú és elkeserítő adat, mely talán megállásra késztet minket.

Ragadjunk meg minden alkalmat arra, hogy minél többet foglalkozhassunk gyermekünkkel, érdemben is odafigyeljünk rá, így egészséges lelkületű, kiegyensúlyozott felnőtté válhatnak.