Válás után: programok láthatás idejére

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Válás után nem könnyű újraszervezni az életet. Amennyiben nem Ön kapta meg gyermeke állandó felügyeleti jogát és csak láthatási időben találkozhat csemetéjével, nem árt olyan programokat kitalálni vele, ami színes és örömteli élményekkel gazdagítja mindkettőjüket. Sok szülő megretten „nincs nekem pénzem minden héten extra programokra“, megnyugtatásul mondjuk: nem is kell!


Egy-egy vidám séta, a hegyekben tett kirándulás sokszor nagyobb élményt nyújthat, mint egyéb méregdrága program. Arra sincs szükség, hogy horribilis árú játékokkal, ajándékokkal halmozza el lépten-nyomon, többet jelenthet számára egy jókedvű társasjátékozás, melyre akár közeli barátokat is meghívhatnak. Ha otthon szeretnék tölteni a közös időt, találjanak ki örömteli elfoglaltságokat. Ilyen lehet pl. egy közös sütés-főzés vagy akár kedvenc mesefilmjük közös megnézése is. Ha mindketten állatbarátok, vidám időtöltés lehet egy hosszas kutyasétáltatás vagy állatkerti séta is.

A programok kitalálásába mindig vonja be gyermekét is, s vegye figyelembe érdeklődési körét, hobbijait is. Előbbiek nyomán remélhetőleg örömmel vesz majd részt ezekben. Az sem baj azonban, ha akadnak „program nélküli“ alkalmak is, ilyenkor csak egyszerűen örüljenek egymásnak! Egy kiadós beszélgetés, egymás meghallgatása sokszor többet ér minden programnál!