Válás után: nehéz az újrakezdés

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

magányosEgyedülállóként gyakran tapasztalhatod magadon, hogy igen nehéz újra felállni és járni tovább az élet útján. Még nehezebb, ha lelkileg még nem sikerült elengedned korábbi társadat. Ez a "gyász-időszak" körülbelül fél év szokott lenni, ám vannak olyanok, akik hosszú éveken át sem képesek nyitni egy új kapcsolat felé.

Ez eredhet akár abból, hogy az ex újra és újra feltűnik a színen, így ellehetetleníti, hogy személye a feledés homályába merüljön. Ebben az esetben csak az segíthet, ha határozottan megtartod a távolságot, és szükség esetén partnered felé is jelzed: a továbbiakban nincs helye az életedben! 
Előfordulhat az is, hogy nem a volt partnered, hanem te magad gördítesz akadályt a további ismerkedés felé. Amint közelítene feléd valaki, azonnal bezársz és igyekszel elhessegetni magad körül. Miért teszed mindezt? Nézz szembe önmagaddal! Biztosan lezártad a múltat? Biztos, hogy korábbi partnereddel vége mindennek? Ha még mindig szereted, és van reális alapja a kapcsolat folytatásának, akkor küzdj érte! Ha azonban biztosan tudod, hogy az ex-szel nincs közös jövőtök, akkor zárd le a múltat, mielőtt újabb kapcsolatba kezdenél. A sikeres továbblépéshez fontos, hogy tiszta lappal indulj!