Válás

Most váljunk vagy később? Avagy fókuszban a gyermek érdeke

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

válás

Amikor a szülők már megingathatatlanul meghozták a döntést: válni akarnak, előáll a kérdés: mikor? Most azonnal vagy inkább kivárják megfelelő időpontot? A kérdés nem könnyű.

 

Apa és anya egy személyben?

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

nemi szerepek a családban„Amióta elváltam, egyszerre vagyok apja és anyja a gyereknek.”- panaszolják az egyedülálló szülők. De vajon tényleg felvállalható egy személyben ez a két szerep?

 

Elcsábítottad mástól? Tőled is elvehetik!

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

hűtlenségMagányos vagy és társra vágysz, mikor váratlanul meglátod a nagy Ő-t. Ám van egy kis bökkenő: kiszemeltednek párja van és családja. Mit teszel?Küzdesz érte vagy tovább lépsz?

 

Válás után: nehéz az újrakezdés

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

magányosEgyedülállóként gyakran tapasztalhatod magadon, hogy igen nehéz újra felállni és járni tovább az élet útján. Még nehezebb, ha lelkileg még nem sikerült elengedned korábbi társadat. Ez a "gyász-időszak" körülbelül fél év szokott lenni, ám vannak olyanok, akik hosszú éveken át sem képesek nyitni egy új kapcsolat felé.

 

Mementó-gyerek: miért ő a bűnbak?

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

"Ha rád nézek, apád jut az eszembe... Nem akartam ezt a terhességet, és most itt ez a gyerek..." Szomorú tény, hogy néhány anya azért nem tud mélyebb lelki kapcsolatot kialakítani gyermekével, mert egy korábbi kudarcára emlékezteti. Ők az ún. mementó-gyerekek.

 

Gyermekáldás: a kapcsolat megmentője?

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Amikor omladozik egy párkapcsolat, sok nőnek, sőt jó néhány férfinak is eszébe villan: egy gyermekkel talán megmenthető lenne a dolog. Tényleg így van?

 

Válás után: a láthatás akadályozása

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Napjainkban, néhány ritka kivételtől eltekintve, általában az édesanyák kapják meg az állandó gyermeknevelés jogát . Ennek következtében az apukáknak marad a heti-kétheti láthatás lehetősége, amennyiben ez valamilyen komoly indokból nincs bíróságilag tiltva. A válás nyomán sok esetben elmérgesedik a szülők közti viszony, s ez bizony rányomhatja a bélyegét a gyermekkel való kapcsolattartásra is. Előfordul, hogy az anyuka megnehezíti, netán ellehetetleníti a találkozásokat.

 

Válás után: programok láthatás idejére

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Válás után nem könnyű újraszervezni az életet. Amennyiben nem Ön kapta meg gyermeke állandó felügyeleti jogát és csak láthatási időben találkozhat csemetéjével, nem árt olyan programokat kitalálni vele, ami színes és örömteli élményekkel gazdagítja mindkettőjüket. Sok szülő megretten „nincs nekem pénzem minden héten extra programokra“, megnyugtatásul mondjuk: nem is kell!

 

Válunk! Gyászoljuk meg a múltat!

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Egy válás hihetetlenül sok feszültséget, szorongást okoz a felekben még akkor is, ha egy marakodással, veszekedéssel, testi-lelki terrorral tarkított kapcsolatot készülnek lezárni. Nehéz, mert szembe kell nézni számos nehézséggel

 

Válunk! Hogy mondjam el a gyereknek?

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

Megszületett az elhatározás, házastársával el fognak válni. Nehéz meghozni ezt a végleges döntést, ám még nehezebb mindezt közölni közös gyermekükkel. Hogyan fogjon neki? Íme néhány hasznos tanács:

 

Élet a válás után

PDF Nyomtatás E-mail
Válás

A szomorú statisztikai adatok azt mutatják, hogy a csonka családban nevelkedett gyermekek közül sokan tévednek rossz útra, lesznek gyenge tanulók. Ennek egyik oka nyilvánvalóan a válás okozta lelki megrázkódtatás, másrészt a keserves anyagi körülményekkel vívott mindennapi harcok. Aki nem élte át a házasság felbomlásának krízisét, talán nem is sejti, mekkora terhet jelent mindez.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL