Testi fejlődés csecsemőkorban

A felülés

PDF Nyomtatás E-mail
Testi fejlődés csecsemőkorban

Az önálló ülés a babáknak egy új perspektívát ad a világra. Kezei is felszabadulnak, így jó alapot adhat a manipuláció fejlődésére is. Amint a kicsi hát- és nyakizmai már elég erőssé válnak ahhoz, hogy egyenesen tartsák őt, valamint rájön arra, hogy hova tegye a lábacskáit ülés közben, megakadályozandó az elborulást, már csak idő kérdése, hogy mikor kezd el csúszni-mászni, állni, majd járni.
A gyermekorvosok többsége a szilárd étellel való etetést nem javasolja, mielőtt a baba nem kezd el ülni.

 

A mászás

PDF Nyomtatás E-mail
Testi fejlődés csecsemőkorban

A mászás a baba első olyan helyváltoztatási módszere, melynek segítségével képes lesz önállóan felfedezni az egész szobát, sőt akár az egész lakást. A klasszikus mászási póz fejlődése a térdeken és a kezeken való egyensúlyozási képesség elsajátításával indul. A helyváltoztatáson túl a mászás kiváló testgyakorlás is, mely éppen azokat az izmokat erősíti, amelyekre a következő mérföldkő eléréséhez, - a járáshoz - nagy szüksége lesz a babának.

 

A járás

PDF Nyomtatás E-mail
Testi fejlődés csecsemőkorban

Amint a baba eléri a megfelelő fejlettségi szintet, az első lépés szinte észrevétlenül megtörténik. Egyik nap még a szekrénysorba kapaszkodva araszolgatott, majd kis idő múlva már bizonytalan lépésekkel, de fülig érő szájjal totyog szülei széttárt karja felé.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL