Kisiskoláskor (6-10 év)

BEJELENTKEZÉS





Designed by:

A tápszer elkészítése

PDF Nyomtatás E-mail
Szoptatás, az újszülött etetése

A tápszer elkészítésekor az alábbi aranyszabályokat mindig gondosan be kell tartani:

- Ügyeljen a tisztaságra, mindig alaposan mosson kezet, mielőtt nekiáll a tápszer készítésnek.  - Csak gondosan elmosogatott és sterilizált (!) eszközöket használjon! Minden etetés előtt sterilizálni kell a cumit, cumisüveget, cumi-karikát, de még a cumisüveg kupakját is, ha ez anyagánál fogva lehetséges.

- Etetés után ne csak a cumisüveget mossa ki üvegmosó kefével, de a cumit is ún. cumi-mosó kefével. Az ultrás mosogatást követi a sterilizálás.

- Megmaradt tápszert soha ne tegyen félre a következő alkalomra, azt azonnal ki kell önteni!

- A tápszer hőmérsékletét a legnagyobb alapossággal és gondossággal kell ellenőrizni, mert igen veszélyes égési sérüléseket szerezhet tőle a baba!

- Ne készítse el jó előre a tápszert, mert azt még rövid ideig sem szabad szobahőmérsékleten "várakoztatni"!

 

A tápszer készítés menete, lépésről-lépésre:

1) Olvassa el és pontosan tartsa be a dobozon olvasható utsításokat és az adagolási tanácsot ( víz-tápszer aránya)!

2) Forralja fel a meghatározott mennyiségű vizet, majd szobahőmérsékletűre hűtse le!

3) Adagolja az előírt mennyiségű tápszer port a cumisüvegbe, majd öntse rá a kihűlt víz kisebb felét.

4) Helyezze a cumisüveg tetejére a kör alakú zárófedelet, majd a karikát rácsavarva rázza össze a tápszert.

5) Öntse hozzá a maradék vizet, kész is a tápszer, amit azonnal adjon a babának.