Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Nem akar bilizni? Lehet, hogy rossz bilit használunk!

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

„Bilinek bili, a célnak biztosan megfelel“ - gondoljuk naivan, mikor a nagyáruház polcáról leemeljük a legolcsóbb edénykét. Eleinte érdeklődve figyeli gyermekünk, sőt lelkesen ki is próbálja, ám néhány alkalom után mereven elzárkózik a további használatától. Mi lehet a baj? A  válasz egyszerűbb lehet, mint gondolnánk.


Számtalan oka lehet, ha egy kisgyermek néhány alkalom után elzárkózik a további bilizéstől. Milyen okokból fordíthat hátat a bili használatnak?

Lássuk a leggyakoribb problémákat:

 

  • A bili túl könnyű, borulékony. Ennek nyomán gyakran előfordul, hogy ürítés után a popsira ragadva kiborul az edényke. Ez minden látszat ellenére nem csak a szülőnek kellemetlen, de a gyerekben is kudarcélményt indukálhat.
  • A bilinek kicsi az űrtartalma. Rendkívül kellemetlen érzést válthat ki, ha a telepisilt, telekakilt bilibe belelóg a gyermek feneke. Ez szintén ellenérzést válthat ki a gyermekből.
  • Zenél a bili, ha belepisilnek. Ez első pillantásra ötletes és hasznos dolognak tűnhet, mondván, legalább motiválva lesz a csemete arra, hogy ürítsen bele. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a (sokszor idegesítő) éles hangú zene-bona meg is riaszthatja a gyermeket, aki talán épp emiatt fog tiltakozni a további használattól.
  • Kényelmetlen, élesebb pereme van a bilinek. Ezt a problémát jelzi, ha a bilizés után élénk piros csíkot látunk a kicsi popsiján. Ha ezt tapasztaljuk, függesszük fel az adott edényke használatát és válasszunk helyette minőségi bilit!
  • Látványos, játékos formájú a bili. Ha trónnak vagy autónak kialakított bilit használunk, fennáll a veszélye annak, hogy a gyermek csupán játszani akar vele, esetleg kényelmesen elücsörög rajta anélkül, hogy célnak megfelelően használná. Az ilyen eszköz nem csak használhatatlan, de rendkívül drága is.


FIGYELEM! HA A FENTI BUKTATÓKAT EL SZERETNÉ KERÜLNI ÉS MINŐSÉGI, DE KEDVEZŐ ÁRON MEGVÁSÁROLHATÓ BILIT SZERETNE, KATTINTSON A KÉPES LINKRE!

"A játékos, könnyed szobatisztaságért" termékcsomag