Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

A szobatisztaság problémáinak lehetséges okai

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

Hiába próbálja gyermekét szobatisztaságra szoktatni, nem megy? Igyekszik újra és újra végiggondolni, vajon mi állhat a siker útjában, de nem jött még rá megoldásra? Számtalan kiváltó ok állhat a háttérben,  az alábbiakban végigzongorázzuk a leggyakoribbakat.

 


Nem megfelelő bilit használunk

Sokszor nem is gondolnánk, milyen hihetetlenül nagy jelentősége van annak, hogy egy valóban minden szempontból megfelelő edénykét válasszunk gyermekünknek. Nem biztos, hogy osztatlan sikert aratunk azzal, ha zenélő bilit választunk, ezzel sokszor megriasztjuk gyermekünket, aki a későbbiekben nem mer belepisilni.

A borulékony, kevésbé stabil edényke szintén sok kellemetlenséget okozhat, ám nem csak nekünk, hanem gyermekünknek is. A sikeres ürítést követő kudarcélmény (t.i.: kiborul a bili) megtörheti az eddigi lelkesedést, ill. ellenállást válthat ki a további bilizés tekintetében.

Az anatómiailag rosszul kiképzett edényke fájdalmassá teszi az eleinte hosszas ücsörgést, ennek szintén következménye lehet a további bilihasználat elutasítása.

Az sem jó, ha túl játékos formájú edénykét használunk, hiszen a gyermek sokkal inkább játékeszközként szemléli majd, semmint "érdemtelen ücsörgés" kellékeként.

Arra is figyelni kell, hogy kellően nagy-e a bili űrtartalma, mert a kicsorduló pisi nem csak számunkra lesz kellemetlen, de a gyermekből is kivált egyfajta gátlást: "nem pisilek bele, mert lehet, hogy ki fog folyni vagy beleér a popsim. "

TANÁCSOLJUK TEHÁT: ha csak egyetlen szempontból is megkérdőjelezhető, hogy a jelenlegi bili megfelelő-e, mindenképpen javasolt "A Játékos, könnyed szobatisztaságért termékcsomag"-ban található bili használata!

A WC-n nem érzi magát biztonságban

Győződjünk meg róla, kellő biztonsággal tud-e a WC-n ülni a gyermek! Elképzelhető, hogy fellépő, ill. minőségi, a bilinél előírt anatómiai feltételeknek megfelelő WC szűkítő hiányában nem érzi magát biztonságban a gyermek, fél, hogy leesik. Ezek kiküszöbölése érdekében használják az ajánlatunkban szereplő, kiemelkedő minőségű WC szűkítőt!

Elképzelhető továbbá, hogy a WC lefolyó végtelen mélysége riasztja a gyermeket, akinek félelme, hogy beleeshet a kagylóba és a "lyukon át a csatornába". E félelmet a biztonságot adó, stabil WC szűkítővel szintén kiküszöbölhetjük.Nem csak részlegesen, de teljes egészében elzárkózik a bilizés minden formájától, fél e művelettől.

Ebben az esetben a játékos, indirekt megoldási módokat javasoljuk, melyekhez "A Játékos, könnyed szobatisztaságért termékcsomag" játékeszközei és a csomaghoz tartozó gyakorlati tanácsok szolgálhatnak segítségül. A konkrét, játékos megoldási módokat szaktanácsadó Óvónőnk állította össze.

 

Fél a bilibe kakilástól.

Sok gyermek számára problémát jelent a bilibe kakilás. Míg minden további nélkül belepisil az edénykébe, addig székletét nem meri beleengedni. Ennek oka az a félelem, hogy a kakit, mint saját testének részét tartja számon, amitől nem mer látványosan (értsd bilibe) elszakadni. Erre a problémára is talál konkrét, játékos megoldási javaslatokat "A Játékos, könnyed szobatisztaságért termékcsomag" -ban.

Ép testben ép lélek:


Csak akkor számíthatunk látványos javulásra a szobatisztaság elérésének folyamatában, ha minden esetleges kiváltó okot számba veszünk. Előbbiek érdekében az esetleges szervi eltérések kizárása érdekében szükség esetén vizsgáltassuk ki gyermekünket!