Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Szobatisztaság

Bili mustra: jó bili, rossz bili, melyiket válasszam?

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

Az ember azt gondolná, nincs semmi jelentősége annak, hogy milyen bilit választ gyermekének. Aztán a mindennapi használat során észreveszi, hogy a legjelentéktelenebbnek tűnő szempontok valójában mennyire fontosak és döntőek lehetnek a szobatisztaság kialakításában.

 

Egy gyakorló édesanya megosztotta velünk kálváriáját:

 

A bilireszoktatás ABC-je

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

 

A

Alapvető feltételek

B

Bilimustra, avagy a legjobbat válaszd!

C

Ceremónia: a bilizés, mint a napirend része

D

Demonstráció: személyes példamutatás

E

Elfogadtatás

F

Figyelni az ingerekre

G

Gumibugyi, nadrágpelenka használata

H

Higgadtság

I

Irány az éjszaka!

J

Juhéj!

 

A legtöbb szülő sajnos úgy fogja fel a szobatisztaságot, mint a pelenkás kor végét, és nem úgy mint egy fontos mérföldkő elérését a gyermek fejlődésében. Kevesen vágnak bele felkészülten a szobatisztaságra nevelés folyamatába. Ennek ellenére akad olyan gyerek, aki néhány nap alatt sikeresen veszi az akadályt, ám sokaknál ez hónapokig is eltarthat. Az viszont általában igaz, hogy minél korábban kezdünk bele, annál tovább tart.

Neked és a gyermekednek nagyobb esélyetek lesz a sikerre, ha megérted a folyamat egyes elemeit, és tiszta elképzelésed alakul ki a miértekről és a hogyanokról.

 

 

A fejlődés mérföldkövei: Bilireszoktatás

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

Lévén kisgyermekes szülő, engem is meglehetősen érdekel, hogy a kisfiam hol tart a fejlődésben. A bilire szoktatás számunkra is érzékeny téma, ezért vettem a fáradtságot, és összeszedtem azt, amit ebben a témában tudni kell és érdemes.

 

A szobatisztaságra nevelés előfeltételei

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság

 

Mintha csak tegnap lett volna, hogy csemetéd pelenkáját először kicserélted, most pedig már azon töröd a fejed, hogy elérkezett-e már az idő a bilire szoktatáshoz. Nem létezik pontosan behatárolható, bűvös életkor, amikor biztosan elkezd működni a dolog. Néhány kicsi már 18-24 hónapos korában rendelkezik az ehhez szükséges fizikai és értelmi képességgel, ám a legtöbb szülő kettő és fél-, három éves kor tájékán lát neki a témának, amikor a gyermek a pisit már legalább nappal képes megfelelően kontrollálni. Végezetül még beszélnünk kell a gyermekek egy kisebb csoportjáról is, akik 3, vagy akár 4 éves korukig nem mutatnak még csak érdeklődést sem a bilivel kapcsolatos dolgok iránt.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL