Dani 2 éves és 6 hónapos

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából

Danikám ma is nagyon ügyesen kakilt a bilibe, úgy látszik, nálunk a türelmes kivárás meghozza a gyümölcsét. Látszott rajta, hogy Ő is nagyon örült, amikor megdicsértem a teljesítményért. A pisivel változatlan a helyzet: kb. fél órát bír ki bili nélkül napközben, éjszaka viszont garantáltan száraz marad a pelus reggelre. A leszoktató pelenka által garantált "kényelmetlen, nedves érzés" nem biztos, hogy túlzottan zavarja Danit, mert ma is belecsurgatott. Lehet, hogy nem úszom meg a mielőbbi bugyizást. :(


Hááát, elkezdtük a bugyi projektet!!!! :))))))
Már harmadik napja próbálkozunk, idáig egyszer csurgott be a pisi. Akkor Danikám nagyon meglepődött és bizony meg is ijedt, kétségbeesve kapott oda a kukijához, és nyöszörögve jelezte a "bajt". Na, nem baj, ez azért kellett ahhoz, hogy tudatosodjon benne: a bepisilésnek következményei is vannak ám. Úgy tűnik, kezdi megérteni a dolgot, mert tegnap és ma semmi gond nem volt. Amikor sétálni megyünk vagy több órás bevásárlásra, természetesen bugyipelust adok rá, de akár 2-3 órán keresztül is hősiesen visszatartja. Mikor hazaérünk, első dolgunk bilizni, és annyit csurgat bele, hogy az szinte hihetetlen.
A kaki szinte mindig bilibe megy, volt már, hogy nem kellett 2 teljes órát várnunk az eredményre, elég volt "csupán" 1 vagy 1,5 óra is. Na jó, tegnap azért volt némi probléma: reggel jött a kaki ( kb. 2/3-a a szokásos adagnak), így Danikám délutánra is tartogatott egy keveset. Az ebéd utáni pihenésnél még pelus volt rajta, és alvás után, - kihasználva az alkalmat, - gyorsan beleeresztette a csomagot. Én persze mérgelődtem, amit ő hallani sem akart. Mikor megkérdeztem tőle, hová kell kakilni, mérgesen elfordult és nem válaszolt. (Korábban ilyenkor mindig készségesen mutatott a bilire. ) Szóval, úgy tűnik, tudja, hogy tilosban jár, de azért még bepróbálkozik egyszer-egyszer, amikor észreveszi, hogy pelus van rajta. A bugyi, minden jel szerint jó visszatartó erő számára. Legalábbis remélem....
A férjem a napokban már egyenesen arról beszélt, hogy mi lesz ezzel a rengeteg maradék pelenkával (kb. 2,5 csomag), amit már valószínűleg nem fogunk elhasználni. No, no! Csak nyugtával dicsérjük a napot!


Az elmúlt napokban bizony többször is becsurgott a pisi a bugyiba. Reggelente azzal kezdek, hogy tisztára suvickolom a kádat, hogy ha elázik a kisfiam, egyből tudjam beleállítani és lezuhanyozni. Az az igazság, hogy ha 15-20 percenként ültetjük a bilire, akkor szinte biztos, hogy nem pisil be, de ha tovább próbálom kihúzni az időtartamot, akkor bizony bemegy. Tegnap tudatosan próbáltam 30-35 percre kitolni az időszakot, de kétszer bepislantott Dani. Igaz, hogy a második balesetnél már csak keveset eresztett be, a nagyját visszatartotta. Bevallom, kicsit azért megdorgáltam a balesetek miatt, hogy érezze, hogy ez nem helyes.

Úgy látszik, hatott az ejnye-bejnye, mert ma délelőtt egyszer sem pisilt be az én ügyes kisfiam. Már 30 perceket is szépen kibír, bármennyire is sokat iszik. Ma pedig nagyon "iszákos kedvében volt", mégis visszatartotta. Egyszer még jelzett is, hogy pisilni kell, mert nagyon nyugtalan lett és a bugyikáját elkezdte rángatni. Szóval haladunk, haladunk. A délutáni alváshoz már nem használunk pelust, férjem buzdítására bátorkodtam bugyit húzni Danira. És (idáig) nem bántam meg, mert soha nem szokott alvás alatt becsurgatni. A nővérkéje is pont ilyen volt régen.

A kaki terén csodálatosan alakulnak a dolgok: már szinte minden esetben elég az 1, max. 1,5 órás ücsörgés, és jön az alkotás. A produkció reggelente, reggeli után szokott megtörténni, úgyhogy mindenkinek javaslom a rendszerességet. Ha úgy látjuk, hogy a szokásosnál egyértelműen kevesebb adag jött a bilibe, olyankor délután is rá szoktuk ültetni őkelmét. És akkor is kakil! :)))

Eltelt néhány nap, ezért ismét jelentkezem, újabb fejleményekkel!
Szóval: kb. 1 héttel ezelőtt tovább folytatódott a mizériánk: aznapra terveztem, hogy kitakarítom az egész lakást, ezért meglehetősen elfoglalt voltam. Ennek ellenére igyekeztem Danit folyamatosan ültetgetni a bilire, ám közben 3 alkalommal is bepisilt. (Hozzáteszem: rengeteget ivott, de tényleg!) Elsőre még relatíve türelmes voltam. Másodikra kissé ingerültebb, harmadikra kiborult liszt és rácsaptam a popsijára. Ezt nagyon bánom, mert tudom, hogy nem szabadott volna, de végül rájött az én okos kisfiam, hogy ez a viselkedés nem helyes. Ettől a pillanattól kezdve ugyanis 6 napon keresztül egyáltalán nem pisilt be!!!! Ha érzete, hogy jön a pisi, hevesen mutogatott a bilire, ha meg nem voltunk a közelben, akkor megfogta az edénykét és hozta utánunk. :)))) Na gondolhatjátok, alig győztük dicsérni, bennem meg lázadt a lelkiismeret, hogy korábban megbüntettem szegénykémet.
Majd egy hét eltelt az "összeveszésünk" óta, és csupán a mai napon fordult elő egyszer, hogy bepisilt. Ezt nagyon bánom, ugyanis egyértelműen én voltam ebben a hibás. Beszéltem, beszéltem telefonon, míg egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a bili elő van készítve, Dani pedig sehol. Ekkor esett le a tantusz, hogy próbált volna szólni nekem, de én nem figyeltem rá a telefonálgatás miatt, persze bepisilt szegénykém. Utána meg olyan keservesen sírt, hogy sokáig kellett vigasztalnom, pedig egyáltalán nem szúrtam le. (Engem kellett volna inkább leszúrni) De a lényeg: szerencsére semmiféle törést nem okozott az eset nála, hiszen kb. fél órával később hatalmas dolog történt...  :)))  De ne menjünk a dolgok elébe, kezdjük az elejéről:
Danikám minden reggel menetrend-szerűen kakil a bilibe, mindezt potom fél óra ücsörgés után teljesíti. Így történt ez 4 nappal ezelőtt is, majd kb. 2 óra elteltével arra lettem figyelmes, hogy Dani megáll az asztal mellett és rettentően koncentrál. Rászóltam, mire beszaladt a szobába és a futópad felé fordítva a popsiját ( ezt a pozíciót már ismerem) tovább akart próbálkozni. Én persze rohantam a bilivel és jelentem: sikerült elcsípnem a kaki 2. fordulós adagját.
Az igazi fordulat azonban ma bekövetkezett: miután Dani egy hatalmasat produkált reggel a bilibe, gondoltam, oké, mára ennyi, nem kell további adagra számítanom. Alig telt el 1-2 óra és Dani sietve hozta be a szobába a bilijét. Na, mondom, pisilnie kell, akkor leültetem. Így is tettem, de néhány másodperc múlva üres bilivel fel akart állni. Visszaültettem azzal, hogy pisiljen szépen, erre ő fél perc alatt akkora kakit nyomott, hogy kikerekedett a szemem. Egy szóval: SZÓLT, HOGY KAKILNI KELL!!!!!
Annyira, de annyira büszke vagyok, és most már igencsak úgy érzem, nem kell sokáig folytatnom a naplót. :))) Ha ezt rendszeresen tapasztalom, kénytelen leszek elismerni a tényt, ami már most is elég egyértelmű kezd lenni: hogy szobatiszta lett a kisfiam!

Tegnap kirándulni volt a családunk, így az útra vittünk magunkkal papírbilit. (Tudjátok, abba nem akart a múltkor belepisilni Dani). Na, most aztán nem volt semmi félelem benne, olyan szépen belecsurgatott oda is, hogy csak na! Úgy tűnik, minden tekintetben haladunk.