Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából

Olvasónk: Andi kérésére időről-időre közzétesszük, hogy ő, mint kétgyermekes édesanya hogyan birkózik meg kisfia szobatisztaságra nevelésével. Egy őszinte vallomás, amely sokaknak jelenthet vigasztalást, támaszt ebben a nehéz időszakban.

Forrás: Presserné Vér KatalinDani 2 éves és 2 hónapos

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából
Dani 2 éves és 2 hónapos:
Képzeljétek, mikor elmegyünk vásárolni, Dani szemmel láthatóan igyekszik visszatartani a pisit addig, amíg haza nem érkezünk. Ha már nem bírja, akkor is csak max. egy kis részét csurgatja be, a többit tartogatja bilizésig. Érdekes, hogy ebben mennyire hasonlít a nővérére, ő is pont így csinált annak idején. Sőt, a korai száraz ébredés tekintetében is hasonlítanak egymásra. Pannánál is hamar kialakult ez a dolog.

Ma rendkívül érdekes dolog történt: ezúttal is vásárolni voltunk, és mikor hazaérve beléptünk az ajtón, Dani azon nyomban leült a Baby born baba játék bilijére. Kitapintottam, hogy ekkor még teljesen üres volt a pelus! Egy gyors kézmosás után rá akartam ültetni a nagy bilire, de addig már nem bírta szegénykém, bepisilt. Ennek ellenére ezt nagy sikernek könyvelem el.
 

Dani 2 éves és 1 hónapos

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából
Dani 2 éves és 1 hónapos:
A kislányom kapott egy Baby Born babát (bocsi, ezt nem reklámnak szántam), aminek van egy nagyon valósághű bilije. Na, ez Daninak annyira megtetszett, hogy gyakorta ráül, amúgy ruhástól. Ilyenkor aztán nagyon megdicsérem ám. :)

Sajnos Dani mostanában szinte mindig becsurgat reggelente és délután egy kicsit a pelusba. De becsületére legyen mondva, nem ereszti bele a teljes mennyiséget, csak egy keveset, amit már nem bír tartogatni. Az összes többit a bilibe ereszti. A reggeli száraz ébredések tekintetében kicsit visszaestünk, de vigasztal az a tudat, hogy nagyon sok gyerek még 3-4 évesen sem ébred szárazan. Hozzájuk képest jók vagyunk, nem? Vagy csak magamat akarom vigasztalni...

Daninak új szokása van: mikor meglátja, hogy Panna WC-re megy, megkeresi a bilijét és elkezdi magáról lehámozni a nadrágot. Pontosabban csak hámozná, mert hogy body-ban van, ami pedig ugyebár alul patentos. De a lényeg a motiváltság.
 

Dani 2 éves

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából
Dani 2 éves:
Az én nagyfiam már több alkalommal is (kétszer) belekakilt a bilibe, de egyelőre szerintem csak véletlenül ment bele. A másodiknál hasmenése volt szegénykémnek, úgyhogy az nem annyira átütő siker, mint a 3. eset. A pisi azóta is jól megy, igaz csak a felkelések után forszírozom a dolgot, és a pelust még egyáltalán nem vettük le. Bugyipelenkát használunk, amit könnyen lehet le-, és felhúzni.

Észrevettem, hogy Dani élénk figyelemmel kíséri, ha Panna kakilni megy, sőt minden alkalommal szemügyre is veszi, amit a nővére alkot. Mikor törlöm a nagytesó popsiját, mindig megmutatja, hogy hol a kaki és meg is tapsolja Pannát. Annyira édes. Ilyenkor én is nagyon megdicsérem és megtapsolom a lányomat, hogy Dani lássa, milyen nagy dicséret és elismerés jár ezért. Hátha ezzel is meghozom a kedvét.
 

Dani 1 éves és 11 hónapos

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából
Dani 1 éves és 11 hónapos:
ÓÓÓÓ!!!! Gyerekek, ez valami csoda! Danikám KAKILT A BILIBE!!!  Nem is akármilyent, szép nagy alkotás született a trónolásból. Na, ha az első pisinél ováció volt, akkor most kb. 10-szer jobban éljeneztem. Nagyon büszke vagyok ám, rettentően megdicsértem az én ügyes kisfiamat. Dani kicsit megijedt a kakitól, de amikor látta a lelkesedésemet, ő is elkezdett boldogan tapsolni. Még le is fényképeztük ezt a csodát, hogy Apuci is láthassa este a dokumentációból, milyen ügyes nagyfia van. :)
 

Dani 1 éves és 10 hónapos

PDF Nyomtatás E-mail
Szobatisztaság napló - "Andi anyu" tollából
Dani 1 éves és 10 hónapos:
A reggeli pisilések már többnyire mennek, (bár sokszor igencsak sokat kell rá várni), ezért most megpróbálkoztam a délutáni pihenő utáni bilizéssel is. Képzeljétek, ez is ment! Apucinak büszkén meséltem este, mikor hazajött a munkából, milyen ügyes volt Dani,és láttam rajta, hogy ő is nagyon büszke a kisfiára.

Már állandó programmá kezd válni a reggeli és délutáni bilizés, amit Dani elég jól fogad. Kezdi természetesnek venni, hogy most ráül, produkál bele és folytatódhat tovább a napi program.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL