Terhes vagy, de nem tudod megtartani

PDF Nyomtatás E-mail
Segítség a bajban

Nem kívánt terhességVáratlanul ért a sokkoló hír: terhes vagy, pedig nem is akartad. Mi lesz most?

 

Mielőtt döntenél, alaposan gondold át és mérlegeld lehetőségeidet! Ne cselekedj elhamarkodottan, mert azt később megbánhatod.Gondold végig tehát:

  • Biztos, hogy nem tudod megtartani a gyermeket? Mi szól a gyermekvállalás ellen? Mi szól mellette? Sorakoztasd fel az érveket pro és kontra, majd objektíven ítéld meg, melyik nyom többet a latba!
  • Ha egészen biztos vagy benne, hogy nem akarod fölnevelni a babát, ne rohanj egyből abortuszra, tedd mérlegre ezt is megfontoltan. Tudnod kell, ha a terheségmegszakítás mellett döntesz, megnő az esélye annak, hogy később nehezen esel teherbe, ill. nem leszel képes kihordani egy babát. A méhszáj az erőszakos külső beavatkozás következtében károsodhat, sérülhet!
  • Ha nem akarod megszakítani a terhességet, de megtartani sem tudod a babát, a leghelyesebben akkor cselekszel, ha szülés után hivatalosan is lemondasz róla. Ebben az esetben nagyon jót teszel egy gyermektelen párral, akik sajátjukként, a babának mindent megadva nevelnék fel őt. Megadod egy boldog élet esélyét a babának is, aki minden bizonnyal a legjobb helyen fog felnőni a legnagyobb szeretettől körbeölelve.
  • Mindenképpen oszd meg gondolataidat szeretteiddel, családoddal, bizalmasoddal, akik segítenek átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A döntés a te kezedben van! Jól fontold meg a lépésed, dönts úgy, hogy a legkisebb sérülést okozd magadnak és szeretteidnek!