Segítség a bajban

PDF Nyomtatás E-mail
Segítség a bajban

Rohanó világunkban sokszor nem fordítunk kellő figyelmet a veszélyhelyzetekre való felkészülésre. Begyullad a terítő, eltekereg egy gyermek, pedofil rémek tartják rettegésben a környéket... mennyi de mennyi veszélyhelyzet, amikor legfőbb mentsvárunk a rendvédelem és a mentők. Fontos, hogy ne csak akkor jussanak eszünkbe, mikor már megtörtént a baj, hiszen előrelátásunkkal életeket is menthetünk!

 Egyenruhás megmentőink megbecsüléséről, a gyermekek és a rendvédelmis szakemberek közti baráti-bizalmi kapcsolat megerősítéséről korábbi cikkeinkben már beszéltünk.

A honvédségi, rendőrségi, tűzoltósági nyílt napok fontosságán túl a segélyhívó telefonálás szükségességéről is szót kell ejtenünk. Ha gyermekünk már elérte az ehhez szükséges életkort, érettséget, mutassuk meg neki a telefon (mobil, vonalas és nyilvános készülék) működését és jól látható, bármikor elérhető helyre írjuk fel a segélyhívó számokat, így pl: mentők, rendőrség, tűzoltóság. Még jobb, ha ezeket a számokat megtanulják a gyerekek, így vészhelyzetben fejből is tudják azokat hívni. Amikor nincs a közelben felnőtt segítség, életmentő lehet egy gyors telefonhívás.

Vigyázzunk egymásra, egyenruhás megmentőink pedig ne csak a bajban jussanak eszünkbe!