A mozgás jelentősége a fejlődés-fejlesztés folyamatában PDF Nyomtatás E-mail

mozgás és fejlődés

Miért fontos az óvodai testnevelés foglalkozás, illetve a változatos, tudatosított mozgásformák gyakorlása óvodáskorban? Kevesen tudják, de minden fejlődés-fejlesztés alapja a mozgás.

 
Mi kerüljön a házi patikába? PDF Nyomtatás E-mail

elsősegély doboz tartalmaBizony előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek, mikor elsősegélyt kell nyújtani az orvos megérkezéséig. Fontos, hogy ilyenkor minden szükséges eszköz kéznél legyen. Melyek ezek?

 
A tankötelezettség felső korhatára 16 évre módosult PDF Nyomtatás E-mail

tankötelezettség Számos változás köszönt be idén az iskolák életébe, melyek talán nem mindenki számára ismertek és érthetőek. Cikk-sorozatunkban elsőként a tankötelezettség felső korhatárának leszállításáról lesz szó.

 
Az én álmom a gyerek álma? PDF Nyomtatás E-mail

gyerek sztár"Lánykoromban óta vágyom a hírnévre és az elismerésre. Apróbb sikereim voltak ugyan az életemben, de átütő eredményeket nem tudtam elérni. Sem a szépségemmel (pedig csinosnak tartanak), sem az alakommal (pedig megszállottként sportoltam, sportolok), sem az eszemmel (pedig több diplomát is szereztem). Szeretném, ha a lányomnak sikerülne, ami nekem nem!" - vallott a 40 éves Judit.

 
Nem szólok rá, majd magától megtanulja PDF Nyomtatás E-mail

liberális nevelésA 3 éves kisfiú egyre lendületesebben pörgeti a forgószéket, míg egyszer csak hatalmas csattanással a földön landol. A gyerek ordít, az anyuka őt szidja. A 2 éves kislány elmélyülten nyalogatja a húsbolt pultját és a kirakat üvegét. Az ő édesanyja sem szól a gyerekre. Mint mondja, tanulja meg magától, a saját kárán.

 
Rendőrök az iskolában PDF Nyomtatás E-mail

rendőrök az iskolábanAz új tanévvel számos változást foganatosítottak az iskolai életben. Ilyen például az iskolai rendőrök, az ún. bűnmegelőzési tanácsadók munkája is. Mit jelent ez?

 
16 óráig: kötelező iskolai benttartózkodás PDF Nyomtatás E-mail

kötelező iskolai benttartózkodásAz általános iskola minden évfolyamán, azaz elsőstől a nyolcadikos gyerekig minden tanuló köteles az iskolában tartózkodni délután 4-ig. Ki adhat ez alól felmentést?

 
Tanulás vakáció idején: igen vagy nem? PDF Nyomtatás E-mail

tanulás vakáció idejénMegoszlanak a vélemények arról, hogy vajon érdemes-e tanulni a nyári szünet ideje alatt?

 
Spórolós tanévkezdés PDF Nyomtatás E-mail

tanszer beszerzésRég nem látott méreteket öltött a szülők anyagi terhe az idei tanévben. Nem csak a tankönyvek horribilis összege vág a pénztárcába, de az egyéb eszközök: füzetek, tollak, iskolatáska, festék, gyurma...stb. egekbe szökő ára is. Hogyan spórolhatunk ésszerűen?

 
Most váljunk vagy később? Avagy fókuszban a gyermek érdeke PDF Nyomtatás E-mail

válás

Amikor a szülők már megingathatatlanul meghozták a döntést: válni akarnak, előáll a kérdés: mikor? Most azonnal vagy inkább kivárják megfelelő időpontot? A kérdés nem könnyű.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL