Iskolai erőszak PDF Nyomtatás E-mail

iskolai erőszakBorzalmas tragédia hívta fel a figyelmet az iskolákban egyre inkább eluralkodó agresszív támadásokra. Egy fiú több emelet magasságból vetette le magát, miután nem tudta feldolgozni kortársai terrorját. Mit tehetünk szülőként, ha ilyent tapasztalunk, észrevesszük-e egyáltalán a figyelmeztető jeleket?

 
Probléma van a gyerekkel? Ne dugd homokba a fejed! PDF Nyomtatás E-mail

diszkalkuliaAz óvónők jelezték Rózának, hogy 5 éves kislányánál problémák mutatkoztak, ám édesanyja nem volt hajlandó elismerni, hogy gond van a gyermekkel.

 
Bajnai harcosok klubja PDF Nyomtatás E-mail

Bajna egy kb. 2000 lelket számláló község Komárom-Esztergom megyében, a Gerecse hegység lábánál. A környék csodálatos panorámáját leszámítva, nem is számít az ember más meglepetésre ebben az álmosnak tűnő kis faluban.

 
Túlzottan gyámoltalan PDF Nyomtatás E-mail

túlzott félénkségElőfordul, hogy a gyermek túlságosan is zárkózott, félős, gyámoltalan, ha idegen környezetbe, ismeretlen helyre kerül. Ekkor sírva bújik édesanyja biztonságot nyújtó ölébe, ahonnan igen nehéz őt kicsalogatni. Hogyan közelítsünk az ilyen személyiséggel bíró gyermek felé?

 
Sikeres lesz-e gyermekem? Mitől függ mindez? PDF Nyomtatás E-mail

sikeres gyerekKiemelkedő tehetség, kimagasló teljesítmény az óvodában, iskolában... Valljuk be, szülőként mindannyian erről álmodunk. De vajon mitől függ gyermekünk legtökéletesebb kibontakozása?

 
A játszótér csak a gyerekeké! PDF Nyomtatás E-mail

kutya a játszótéren?Sajnos gyakran látni olyan kutyasétáltatókat, akik a gyerekek érdekeire és jogaira fittyet hányva kutyafuttatásra vagy aglityre használják a játszótereket.

 
Szülőként is segítsük az iskolára való felkészülést! PDF Nyomtatás E-mail

iskolaelőkészítés"De hát ez a pedagógusok dolga..., nekem nincs is pedagógiai végzettségem..., nincs rá időm..." Ezernyi indok, épp miért nem érnek rá a szülők a gyerekkel foglalkozni. Pedig az, hogy napi rendszerességgel játsszunk, kicsit foglalkozzunk a gyerekkel, nem lehet idő, végzettség vagy egyéb feltétel függvénye!

 
Apu már meghalt, te maradj meg nekem! PDF Nyomtatás E-mail

szülő halálaSzörnyű tragédia, ha egy gyermeknek idő előtt kell szembenéznie azzal, hogy valamelyik szülője meghal. A tragédia, ha nehezen is, de feldolgozható, melyben nagy szerepe van az egyedül maradt szülőnek is. Viselkedésével, mentalitásával nem szabad, hogy tovább fokozza a gyermek félelmeit. Mit jelent ez?

 
Dacos a gyerek, mit tegyek? PDF Nyomtatás E-mail

dac kezeléseFőként kisgyermekkorban jellemző, de idősebbeknél is előfordul a dacosság, amit sok szülő nem tud megfelelően kezelni. Kétségbeesésében igyekszik mindent megtenni a csemete kedvéért, hátha ezzel enyhíthető az ellenállás. Biztos, hogy ez a célravezető hozzáállás a felnőtt részéről?

 
Én majd otthon fejlesztem a gyerkőcöt, az is ugyanolyan hatékony! PDF Nyomtatás E-mail

iskolaérettség... mondja a szülő, mikor az iskolára való felkészítés kerül szóba. Telnek a hónapok, és sokan csak tavasz táján szembesülnek vele: minden igyekezetük ellenére is vannak lemaradások a gyereknél. Érdemes idejekorán gondolni a szakszerű fejlesztésre, mert a sulikezdés pillanatok alatt elérkezik.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL