Óvodai élet

Mi volt a jeled az oviban?

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

Sok mai szülőben élénken él, milyen jelet kapott vagy választott magának az óvodában. Ha utóbbiról van szó, azaz ő választhatta ezt ki, a jel többnyire árulkodik viselőjéről.

 

Az óvoda és aki mögötte van

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

Amikor a szülők gyermekük számára keresnek megfelelő óvodát, számtalan szempontot -szakmait és emberit egyaránt, -figyelembe kell venni. Az óvoda épülete, felszereltsége is fontos lehet, mint ahogy az óvodapedagógusok szakmai felkészültsége, tapasztalata sem mellékes, mégis érdemes néhány szubjektív szempontot is mérlegre tenni.

 

Óvodai beszoktatási praktikák

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

Minden hétköznap reggel igazi lidércnyomás: kiscsoportos gyermekünk könnyes arcocskáját simogatva mardos minket az önvád, amiért ma is óvodába vittük. Pedig annyira nem akart menni, annyira tiltakozott ...

 

Játsszunk bábszínházat!

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

„Nem kenyere a beszéd..., mindig csak az autóival játszik..., nincs türelme mesét hallgatni, mondókázni... nehezen megy az óvodai beszoktatás” Ilyen és hasonló gondok nyomasztanak sok szülőt, pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk.

 

Milyen a jó ovis zsák?

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

3 éves gyermekünk óvodakezdésére praktikus, tartós és nem utolsó sorban esztétikus felszerelésekkel kell készülnünk. Ne induljunk neki a tanévnek rossz minőségű ovis zsákkal és tornazsákkal, hiszen ezek legalább 3-4 évig folyamatos igénybevételnek lesznek kitéve.
Milyen szempontokat tartsunk hát szem előtt, ha ovis zsákot választunk?

 

Beszoktatás: fontos az érzelmi megalapozás!

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

Már csak néhány hét választ el minket a tanévkezdéstől, és korántsem mindegy, hogy kis 3 éves csemeténket szülőként hogyan, milyen módon készítjük fel az óvodai életre.
Sok-sok óvodát kezdő kisgyermeknek görbül le a szája, ha az ajtóban el kell köszönnie édesanyjától. Mit tehetünk mi, szülők ennek elkerülése érdekében?

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL