Névadás

Tornázhatok-e terhesség idején?

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás

torna terhesség idejénPersze, miért ne? A terhesség nem betegség! - mondja az egyik oldal, míg a másik tábor figyelmeztet a várandósság alatti torna veszélyeire. Kinek van igaza?

 

Név választás a babának

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás

névválasztásKisherceg, Dagobert, Tícia, Zselyke, Orfeusz, Vazul...
megannyi szokatlan, különleges keresztnév, melyet sok szülő előszeretettel választ gyermekének. Vajon jól teszik?

 

Mi legyen a gyerek neve?

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás

Több száz név közül választhatunk, de melyik az igazi? A megfelelő név kiválasztása fogós, kemény feladat, hiszen egy egész életre szól viselője számára. Számíthasz rá, hogy környezetedben szinte mindenkinek lesz javaslata, vagy ellenjavaslata. Nem szabad elfelednetek, hogy a végső döntést ti, szülők hozzátok meg. Tanuljatok meg nemet mondani a"jó szándékú” tanácsokra!

 

MAGYAR UTÓNÉVKÖNYV

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás
MAGYAR UTÓNÉVKÖNYVA Magyar utónévkönyv korszerűsített, csaknem 800 névvel bővített, újabb évtizedekre érvényes változatát tartja kezében az olvasó. A könyvben felsorolt valamennyi név törvényesen anyakönyvezhető Magyarországon, mégpedig oly módon írva, ahogyan e kiadványban megtalálható. A szövegből megismerhetjük az egyes nevek eredetét, jelentését, rokonságát, becézőit, s megtudhatjuk a névnapok idejét is. 1163 férfi-és 1443 női nevet tartalmaz a kötet.
 

NÉVMÁGIA

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás
Szöveg betűméret: + - NÉVMÁGIAA Névmágia a rejtélyt hivatott felfedni mindannyiunk előtt. Ismerteti a nevek által hordozott jelentéstartalmat, mely az eredeti jelentésből, valamint a numerológiai jellegzetességekből ötvöződvén gyakorol befolyást a név viselőjének személyiségére. A könyv közel 600, Magyarországon közismerten használt név jelentéstartalmát írja le, együtt a lényegesebb információkkal, amilyen a nevek származása, nyelvi eredete, ismertebb idegen változatai, a névnap, valamint a numerológiai adatok. Mindegyik leírás tartalmazza egy, a szóban forgó nevet viselő illusztris személy rövid életrajzát.
 

MAGYAR EREDETŰ UTÓNEVEK

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás
MAGYAR EREDETŰ UTÓNEVEK Sokan mind a mai napig úgy gondolják, hogy a névnek szimbolikus jelentősége van, a kellemes vagy divatos hangzáson túl a név jelentése sem mellékes. Bodza, Boróka, Cinke, Csikó, Kaba, Nemere, Soma - ismerősen csengő nevek. Miért ne adhatnánk utódainknak is ezeket vagy ezekhez hasonló neveket, melyek jelentése áldást hozhat gyermekünk számára?
 

BIBLIAI EREDETŰ UTÓNEVEK

PDF Nyomtatás E-mail
Névadás
BIBLIAI EREDETŰ UTÓNEVEKA Bibliai eredetű utónevek hiánypótló munka, eddig még nem jelent meg ilyen jellegű összeállítás Magyarországon. A közel 2000 nevet tartalmazó gyűjtemény az Ó- és Újszövetség szereplőit veszi sorra, és a ma is használt neveken kívül rengeteg ősi utónevet tartalmaz. A nevek eredetén, jelentésén és bibliai előfordulásain túl - a hivatalosan jegyzetteknél - a névnap is megtalálható.