Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Az elhízott kismamák gyermekei veszélyben vannak?

PDF Nyomtatás E-mail
Mikor jön már a baba?

Egy 2007-ben végzett tanulmány állítása szerint, azon kismamák gyermekeinél, akik a teherbeesés előtt túlsúlyosak voltak, nagyobb számban fordulnak elő egyes születési rendellenességek. Ilyen például: a hiányzó végtag, a szívrendellenesség, vagy az alulfejlett gerincvelő.

Egyben figyelmezteti is a tanulmány a túlsúlyos hölgyeket arra, hogy akik a teherbeesés előtt kívánnak lefogyni, azok mindezt körültekintően és óvatosan tegyék.

Lehetőleg testgyakorlatok és napi diéta együttes alkalmazásával igyekezzenek lefogyni a gyermekre vágyók, magzatvédő vitaminok szedése mellett.

Semmiképpen nem ajánlott drasztikus fogyókúra azoknak, akik már teherbe estek. Az egészséges és kiegyensúlyozott diéta betartása már önmagában is sokat segít.

Egyelőre az még nem tisztázott, hogy a túlsúly és az elhízás önmagában miként okoz születési rendellenességet, de a jelenséggel számolni kell, még ha nem is ez a legkimagaslóbb rizikófaktor.

Újabb kutatások indultak annak tisztázására, hogy esetleg a fogyókúrázás módja lehet a fő veszélyforrás. Mivel a testsúly problémával küszködők esetében a nem megfelelő diétázás, a koplalás és a különböző kérdéses hatású (vagy mellékhatású) fogyasztószerek alkalmazása sokkal gyakoribb, felmerül a gyanú, hogy ebben gyökerezhet a probléma.