Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Keszitsd fel testedet!

PG 53 Mini mikroszkóp: Tanuld meg használni!

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

PG 53 ovuulációs teszt„Babát akarunk, ezért beszereztem a PG 53-at, hogy behatároljam a peteérésem. Hiába próbálkozom azonban, semmit nem látok benne. Mit rontok el?“ - kérdezi Zsófi, akinek sokat segítene, ha megtudná az ovulációja idejét. Hasznos tanácsok a PG 53 használatával kapcsolatban:

 

Készülj a terhességre! Néhány jótanács a babavállalás küszöbén

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Partnereddel úgy döntöttetek, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje? Mielőtt tettek követnék az elhatározást, várjatok még 1-2 hónapot. Ahhoz, hogy önmagadnak és a babának is a legjobb esélyeket biztosítsd, fel kell készülnöd erre az életreszóló eseményre testileg-lelkileg. Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, amelyek segíthetnek abban, hogy tested a legjobb formába hozd a gyermekvállalás előtt.

 

Szexuális pózok gyermeknemzéshez

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Igaz, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek a teherbeesés szempontjából?

Növeli-e az orgazmus a teherbeesés esélyét?

Célszerű fekve maradni az aktus után? 

 

Tíz tennivaló leendő apukáknak gyermekvállalás előtt

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Nem jellemző a férfitársadalomra, hogy gyermekvállalás előtt tanácsadó könyveket forgatnának, vagy a korábbinál jobban odafigyelnének az életmódjukra és a környezetükre. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a gyermekvállalás sikere 50 %-ban a férfin múlik, tehát a leendő édesapáknak ugyanúgy fel kell készülniük a gyermekvállalásra, mint a hölgyeknek. Ha pároddal a közeljövőben gyermeket szeretnétek, akkor a következő összeállítás segítségedre lehet abban, hogy a magad részéről hozzájárulj, kedvesed sikeres és egészséges terhességéhez.

 

Testsúlyindex

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Testsúlyindex kiszámítása: súly (kg-ban) osztva a magasság (méterben mért) négyzetével.

Optimális értekek:

  • Nőknél: 18,5  - 25  között,
  • Férfiaknál: 20  - 25 között

Példa: Ha egy nő 160 cm és 60 kg, akkor a testsúlyindexe: 60/(1,60*1,60)=23,44. Ez az érték a 18,5 és a 25 között van, tehát optimális.