Pelenka: se veled, se nélküled

PDF Nyomtatás E-mail
Kérdések-válaszok a szobatisztaságról

Időről-időre újabb kérdések merülnek fel a szobatisztasággal kapcsolatban, melyre Szaktanácsadónk megadja a választ.

Anita 15 hónapos kislányát már zavarja, idegesíti a pelenka, ám a bilizés, WC-zés irányába még nem mutat hajlandóságot. Pelenkáját tépkedi, megválna tőle, de a bili és WC használattól még idegenkedik. Mit lehet tenni? Szaktanácsadónk megadja a választ.

Kérdés:

Jó napot!
Bár az én kislányom még csak 15 hónapos de már nem viseli el a pelenkát állandóan tépkedi menés közben, ha módja van letépi magáról! Már szól hogy kaka van neki még a pisi is kaka!!
A lényeg az hogy csak a wc-re ül rá de csak ruhában, azt nem engedi meg hogy lehúzzam a nadrágját! Nem tudom mi lenne jó és hogy mit tegyek!? A bilivel csak játszik, de tudja hogy mire való és arra is ráül ha akarom, vagy esetleg magától is! Mit tegyek? Hagyjam még és maradjon ez a pelenkatépkedés meg nyavajgás? Már váltottunk pelust is egyik sem jó neki.
Kérem segítsen! Előre is köszönöm!
Anita

"A játékos, könnyed szobatisztaságért" termékcsomag

Válasz:

Kedves Anita!

Kislányában már érik a pelenkától megválás gondolata, ám az nem kristályosodott ki benne, hogy az ehhez vezető egyetlen út a bili vagy a WC rendeltetésszerű használata. Ez nem baj, a szobatisztaság felé vezető első lépést gyermeke már megtette, ne sürgessék az azonnali tovább lépésre. Mit lehet hát tenni? A válasz egyszerű: ráültetés és köznapi értelemben vett szoktatás helyett meg kell hozni a kedvét a WC vagy a bili rendeltetésszerű használatához. Kiváló gyakorlati ötleteket talál mindehhez az általam összeállított és szakkönyvemet is tartalmazó "A játékos, könnyed szobatisztaságért" termékcsomagban, melyet ajánlok figyelmébe. Előbbivel megelőzhető, ill. kiküszöbölhető a bilizés, WC-zés során oly gyakran fellépő szorongás és az ebből eredő elutasítás. (Megtekintheti és megrendelheti a fenti, képes linkre kattintva!)

Üdvözlettel: az Óvónő