Érzi, ha kell, de bilire mégsem ül

PDF Nyomtatás E-mail
Kérdések-válaszok a szobatisztaságról

Időről-időre újabb kérdések merülnek fel a szobatisztasággal kapcsolatban, melyre Szaktanácsadónk megadja a választ.

Kérdés:

Tanácsot szeretnék kérni szobatisztasággal kapcsolatban. Kislányom júliusban lesz 3 éves, napközben sokszor csak bugyit adok rá, (ő választja ki h. melyiket) és nem ellenkezik, de amint érzi h. jön a pisi vagy a kaki kéri a pelust. Se a bilire se a wc-re nem akar ráüni. Erőlteni nem szoktam. Ha kint játszunk ott is bugyiban van de hiába mondom h. locsoljuk meg a virágokat.. stb. nem akarja. Mit tegyek? Közeleg a szeptember és oviba kell mennie. Már voltunk az oviba ott látta a kis wc-ket és itthon mondja is, h. ott oda kell pisilni, meg ha lát engem is, akkor is mondja hogy "nekem is így kellene?, oda kellene?" stb. Valamilyen szinten szerintem már tisztába van vele de mégsem akarja. Erőltessem vagy hagyjam? De mi lesz ha szeptemberig nem lesz szobatiszta?!
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv: Dia

Válasz:

Kedves Dia!

Sok olyan gyermek van, aki idegenkedik a bili és/vagy WC használatától, kipróbálásától. Alapvetően megvan benne a kíváncsiság (hiszen érdeklődéssel fordul az óvodai WC, illetve édesanyja példája felé), ám ez mégiscsak kevésnek bizonyul a kipróbáláshoz.
Mindenek előtt meg kell barátkoztatni a kislányt a bilivel. Ez a folyamat csakis játékosan történhet meg, nagyon oda kell figyelni, hogy erővel sose próbáljuk ráültetni. A játékos megismertetést, bilivel való barátkozást „A játékos, könnyed szobatisztaságért“ termékcsomag segítségével lehet hatékonyan megvalósítani, szeretettel ajánlom figyelmébe! Megtekintheti és megrendelheti a www.gyermekabc.hu pedagógiai weboldalon keresztül, vagy a jobb oldalon, felül található képes linkre kattintva!

Üdvözlettel: az Óvónő