Bilibe kakilni? Na, azt már nem!

PDF Nyomtatás E-mail
Kérdések-válaszok a szobatisztaságról

Sok szülő számára okoz fejtörést, mikor gyermeke nem hajlandó bilibe kakilni. Sem szép szóval, sem határozottsággal nem lehet a csemetét rávenni, hogy az edénykébe végezze nagydolgát. A probléma megoldása egyre sürgetőbbé kezd válni, hiszen néhány hét is kezdődik az óvoda.  Mi az oka az ellenállásnak és mit lehet ellene tenni?

A gyerekek a székletet saját testük részeként tartják számon, így nehezen feldolgozható számukra, ha azt látványosan a szabadba (értsd: bilibe) kell engedni. A pelenka vagy a bugyi egyfajta védőhálóként funkcionál, mely megakadályozza, hogy a végtermék "kiessen" a popsiból.

Ezt a szorongást nem lehet erőnek-erejével megszüntetni, helyette fokozatosan, kíméletesen és legfőképpen játékosan fel kell oldani. Ezt a folyamatot csak nagy-nagy türelemmel és megértéssel lehet kivitelezni. A gyermeket soha nem szabad szidni a balesetek idején, mert ez arra sarkallhatja, hogy a konfliktusok kikerülése érdekében inkább visszatartsa a kakit. Ha ez bekövetkezik, keserves székrekedés fokozhatja a gondokat.

Többfajta játékos megoldás is lézetik, mellyel segíthetünk a szorongás fokozatos feloldásában. "A játékos, könnyed szobatisztaságért" termékcsomag kiváló gyakorlati ötletekkel szolgál ennek megvalósításához, ajánljuk figyelmébe!

"A játékos, könnyed szobatisztaságért" termékcsomag