„iskolába megyünk holnap, ma van búcsú napja…”

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

…éneklik az óvodától búcsúzó, iskolába készülő gyerekek az évzárón. A leendő nebuló és szülei lázasan készülődnek a suli kezdésre, és mindeközben hajlamosak megfeledkezni a kisebb testvérről. Mert a kicsi is szeretne részt venni ebben a csodában, és ezt a vágyát ki is kell elégíteni. Hogy hogyan? Természetesen játékosan.

 

A nagytesónak beszereztük a szükséges iskolai felszerelést, és a kisebb tesó is csillogó szemekkel figyeli a csodálatos színes ceruza készletet, füzetet, gyurmát, ollót, ragasztót. Tekintetéből kiolvasható, hogy már alig várja, hogy ő is belekóstolhasson kicsit az iskolai életbe.

Engedjük meg neki, adjunk lehetőséget arra, hogy játékból ő is iskolás lehessen. Vegyünk neki is házi használatra festéket, gyurmát, barkács készletet, illetve saját kis füzetet, amibe ő is „írhat”. Minimális plusz kiadást jelent egy-egy otthoni számoló korong és színes pálcika készlet beszerzése is.

Az előbbi eszközök nem csak az iskolás játék élményt garantálják, de kiváló lehetőséget biztosítanak a fejlesztésre is. A színek gyakorlásán túlmenően bővíthetik mennyiségi ismereteiket, „írásnál” fejlődik kézügyességük, stb. Ne feledkezzünk meg hát az aprónépről sem iskolai készülődés idején!