Iskolaérettség

Iskolaérett, mégis maradjon oviban?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Manapság szinte divatossá vált, hogy a szülők, sőt, sokszor az óvodapedagógusok is, oviban tartják még egy évig a 6 éves gyereket, függetlenül attól, hogy valóban iskolaérett-e. "Hadd játsszon, legalább még egy évig gyerek maradhat!" felkiáltással olyan gyermekeket is visszatartanak, akik szellemileg, testileg, lelkileg is készek a sulikezdésre és örömmel vágnának bele a nagybetűs iskolába.

Mi lehet ennek a tendenciának az oka?

 

Az iskolaérettség

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Az iskolaérettség:

Mikor gyermekünk, kis neveltünk betölti az 5. életévét, egyre inkább elkezd minket foglalkoztatni a közelgő iskola-, valamint az ezzel összefüggő iskolaérettség kérdése. Vajon milyen egy iskolai életre kellően felkészített, érett gyermek?

 

Iskolaérettség - Az óvodai fejlesztőmunka, és annak buktatói

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Az óvodákban, 5 éves kortól, a pedagógusok megkezdik az iskolára való játékos felkészítést. Fontos, hogy ezt a feladatot a pedagógusok úgy oldják meg, hogy közben ne tévesszék szem elől a játékosságot és a megvalósítandó cél tekintetében az arany középutat. Egy fővárosi óvodában pl. egy szigorú és ambíciózus pedagógus elérendő célként tűzte ki, hogy minden utolsó éves óvodásnak 100 feladatot (!) meg kell oldania tanév végéig.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL