Iskolaérettség

Iskolaérettségi szintfelmérés az oviban

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Hamarosan kezdetét veszik az óvodai iskolaérettségi szintfelmérések, s képet kaphatunk arról, jelenleg milyen fejlettségi szinten van gyermekünk. Ha bizonyos részképességeket fejleszteni kell tanév végéig, ne ijedjünk meg! Mi szülők is segíthetünk!

 

Tud olvasni, pedig csak most megy elsőbe...

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Vajon gondot jelent-e, ha a gyermek már iskolába lépés előtt önszorgalomból megtanult olvasni? Megkérdeztünk egy tanító nénit.

 

„Könyv, toll, tinta, ceruza... kezdődik az iskola!“

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Már csak egy hónap, és kezdődik a tanév. Hasznos lehet, ha iskolába készülő gyermekünket mesével, sokszínű játékkal is felkészítjük a közelgő sulira. Mit játsszunk annak érdekében, hogy csemeténk sikeresen startoljon az iskolában?

 

„iskolába megyünk holnap, ma van búcsú napja…”

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

…éneklik az óvodától búcsúzó, iskolába készülő gyerekek az évzárón. A leendő nebuló és szülei lázasan készülődnek a suli kezdésre, és mindeközben hajlamosak megfeledkezni a kisebb testvérről. Mert a kicsi is szeretne részt venni ebben a csodában, és ezt a vágyát ki is kell elégíteni. Hogy hogyan? Természetesen játékosan.

 

Ha a gyerek nem szeret rajzolni

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Előfordul, hogy a csemete egyáltalán nem nyitott a rajzolásra. Ez sok fejfájást okozhat a szülőnek, hiszen az iskolához közeledvén egyre égetőbbé válik a megfelelő ceruzahasználat. Az íráskészség optimális fejlettsége fontos kritériuma az iskolaérettségnek. Mit tegyünk hát, ha a mi gyermekünk is elzárkózik a rajzolástól, színezéstől?

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL