Iskolaérettség

Tanulási nehézségek: a testséma, a fejlesztés alapja

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Ahhoz, hogy környezetünkben biztonságosan el tudjunk igazodni, fontos, hogy saját testünkről, testrészeinkről és azok működéséről belső tapasztalati képpel, ún. testsémával rendelkezzünk.

 

Tanulási nehézségek: az iránydifferenciálás

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

MCD, POS, ADHD... részképesség hiányok... Tanulási nehézséggel küzd gyermeke? Segítse fejlődését célirányos otthoni játékkal!
Mit érdemes játszani az otthoni játékidőben, hogy aktívan megtámogassuk gyermekünk fejlődését? Lépésről-lépésre, fejlődési lépcsőfokok szerint megyünk végig azokon a területeken, melyek játékos fejlesztésével nagy segítséget nyújthatunk gyermekünknek. Nagyító alatt az iránydifferenciálás!

 

Tanulási nehézségek: mit tehetek szülőként?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

A tanulási nehézséggel küzdő gyermekek problémája már születéstől kezdve egyre láthatóbbá válik. Újszülöttként a szokásosnál érezhetően nyugtalanabb, sokszor hasfájós, pihenése nyugtalan, rendszertelen. Később a mozgásfejlődése is eltérést mutat az átlaghoz képest: vagy sokkal gyorsabb, vagy sokkal lassabb.

 

Életkor: az iskolaérettség fokmérője?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Egyre több olyan iskoláról hallani, ahol nem a tanulási képességek tényleges szintje, nem a gyermek fejlettsége határozza meg, hogy menjen-e iskolába, hanem az életkor. Amint betölti a gyermek a 6. életévét, azonnal tuszkolnák az iskolába. Ennek hátterében sok esetben a leendő első osztály (egyébként alacsony) létszámának a feltöltése áll. Mi a helyes megközelítés?

 

Engedjük mozogni!

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

ASTOR Coaland Csúszdatorony Sokan talán nem is sejtik, mekkora jelentősége van a mozgásnak az óvodás gyermek életében. Ez ugyanis nem pusztán örömforrás, de alapja a tanulási képességek kibontakoztatásának is, amit pedig az iskolai életben fog hasznosítani a gyermek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL