Iskolaérettség

Iskolába készül: miket kell tudnia?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség


iskolaérettség fejlesztőkártyaAnita nagycsoportos lánya hamarosan megkezdi az iskolát. Édesanyja aggódik, hogy vajon megfelelő tudással felvértezve vágnak-e bele a sulikezdésbe? Mit kell tudnia egy iskolába készülő nebulónak? Minden, amit a pszichés érettségről tudni érdemes.

 

Ki dönti el, hogy menjen-e iskolába?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iskolaérett-e a gyerek?Míg korábban az iskolakezdésről a szülő dönthetett az óvodai, szakértői javaslatok birtokában, ez mára változott.

 

Az óvodás magától beérik?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

fejlődés és fejlesztésAkadnak olyan szülők, óvodapedagógusok, akik úgy vélik: nem kell az óvodás gyermekkel külön foglalkozni, fejleszteni őt, untig elég az a tapasztalat és ismeret, amit a spontán játék során szerez. Mi a különbség a spontán játék és a tudatosan, de indirekt módon irányított fejlesztőjáték között?

 

Tanulási nehézségek: a finommotorika fejlesztése

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

A finommotorika, köznapi nyelven kézügyesség sokféle játékkal fejleszthető, tökéletesíthető. Kiemelten nagy jelentősége van ennek, hiszen az iskolai életben szükséges íráskészségnek ez az alapja. Sokan abba a tévedésbe esnek, hogy ez csak rajzolással, színezéssel érhető el, ám ez tévedés. Az íráskészség kifejlődéséig hosszú út vezet, és ezt nem lehet leszűkíteni pusztán a rajzolásra.

 

Tanulási nehézségek: a formaészlelés

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

Az iskolába készülő gyermeknél fontos kritérium, hogy formaészlelése megfelelően fejlett legyen. Ez természetesen nem csak a kör, háromszög, négyzet egyszerű felismeréséről, rajzban való ábrázolásáról szól, hanem az alakállandóság meglétéről is. Miért van erre szükség?

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL