Iskolaérettség

Előre menekülni az iskolába?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

óvodai konfliktusokGyakran előfordul, hogy az óvodában magatartási problémás és sok esetben tanulási zavarokkal küzdő gyereket a szülő megpróbálja „kimenekíteni“ az iskolába. Azért, hogy óvja a gyereket a további óvodai konfliktusoktól, az iskolát, mint menekülési utat választja.

 

Probléma van a gyerekkel? Ne dugd homokba a fejed!

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

diszkalkuliaAz óvónők jelezték Rózának, hogy 5 éves kislányánál problémák mutatkoztak, ám édesanyja nem volt hajlandó elismerni, hogy gond van a gyermekkel.

 

Szülőként is segítsük az iskolára való felkészülést!

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iskolaelőkészítés"De hát ez a pedagógusok dolga..., nekem nincs is pedagógiai végzettségem..., nincs rá időm..." Ezernyi indok, épp miért nem érnek rá a szülők a gyerekkel foglalkozni. Pedig az, hogy napi rendszerességgel játsszunk, kicsit foglalkozzunk a gyerekkel, nem lehet idő, végzettség vagy egyéb feltétel függvénye!

 

Én majd otthon fejlesztem a gyerkőcöt, az is ugyanolyan hatékony!

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iskolaérettség... mondja a szülő, mikor az iskolára való felkészítés kerül szóba. Telnek a hónapok, és sokan csak tavasz táján szembesülnek vele: minden igyekezetük ellenére is vannak lemaradások a gyereknél. Érdemes idejekorán gondolni a szakszerű fejlesztésre, mert a sulikezdés pillanatok alatt elérkezik.

 

Fejlesszük játékosan az óvodást!

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iskolaérettségSok szülő esik abba a hibába, hogy nagycsoportos korú gyermekét "mini iskolásként" próbálja felkészíteni a sulira. Előveszi a kis táblát, a krétát vagy akár egy olvasókönyvet, majd igyekszik tanítani. Úgy véli, ha idejében megismerteti a betűkkel, számokkal, sokkal könnyebb dolga lesz az iskolában. Biztos ez?

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL