Iskolaérettség

Ki játszik ilyet?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

fejlesztojáték mintaSzórakoztató és könnyen kivitelezhető játék ötlet ovisoknak, mellyel egyszerre több tanulási képesség is fejleszthető! A szem-kéz koordináció, a finommotorika, a grafomotorika és a téri tájékozódás professzionális, otthoni fejlesztéséhez!

 

Elvárások az iskolába készülő gyerekeknél: 3. rész Miért fontos a szerialitás (sorolvasás)?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

szerialitás zavaraiAz iskolába készülő gyerekeknél rendkívül fontos, hogy a sorolvasás balról-jobbra, azaz olvasási-, írási irányba történjen. Figyelmeztető jel lehet például, ha az óvodás rajzán a kémény füstje jobbról-balra száll, vagy ha például a fűzött gyöngysor színeit visszafelé sorolja.

 

Elvárások az iskolába készülő gyerekeknél: 2. rész miért kell tudniuk személyes adataikat?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iskolaérettség kritériumaiSok szülő nem érti, miért kell iskolába készülő gyermekének ismernie személyes adatait? Miért fontos a név, a lakcím, a születési dátum és egyéb adatok ismerete? Cikkünkből megtudhatja.

 

Elvárások iskolába készülő gyerekeknél: 1. rész: miért kell tudni a jobb-bal irányokat?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

iránydifferenciálás

Jobb-bal ismerete, helyes ceruzafogás, kitartó figyelem… Mi ez a fakszni? Felesleges herce-hurca, értelmetlen elvárások, amik csak arra valók, hogy a szülőket stresszeljék vele? Korántsem!

1. rész: miért kell tudni a jobb-bal irányokat?

 

Hogyan segítsek iskolába készülő gyerekemnek?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

feladatlapok helyettNagy dilemmája a leendő nebulók szüleinek, hogy mivel segíthetnék hatékonyan a lendületes iskolakezdést? Ilyenkor automatikusan előkerülnek a „jól bevált feladatlapok“, melytől sok esetben inkább menekülnek a gyerekek, mint hogy szeretnék. De hát akkor hogyan segítsek?- tárják szét kezüket a szülők.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL