Hiperaktív a gyermekem? 4. rész

PDF Nyomtatás E-mail
Hiperaktív a gyerekem?

hiperaktivitás kezeléseHogyan változott a helyzete Tominak, a hiperaktív kisfiúnak? Tapasztalatok akkor és most...

Tomi sokat veszített 2 évvel ezelőtti izgágaságából. A folyamatos fészkelődés, izgő-mozgó magatartás szemmel láthatóan csökkent nála. Tevékenysége egyre kitartóbbá vált mostanra.

 

Tomi közösségben elfoglalt helyére jellemző, hogy míg ő barátságos, rendkívül közvetlen és nyitott társai felé, addig a többiek kissé idegenkednek a gyakran nyüzsgő, sokszor figyelmeztetett fiúcskától. Mivel mozgékonyságából, izgágaságából mára sokat vesztett és tanulmányi eredménye is kiemelkedő a többiekéhez képest, ezért várható, hogy előbb-utóbb kivívja társai elismerését. Ennek nyomán peremhelyzete normalizálódhat.

Minek köszönhető az ugrásszerű fejlődés a kisfiúnál?

A kitartó fejlesztőmunkának, valamint az ebben való aktív, lelkiismeretes szülői együttműködésnek. További terveik között szerepel, szakmai javaslatra, a hidrpterápiás gimnasztika, valamint a labdaterápia. Joggal remélhető, hogy Tomi helyzete 1-2 évesn belül teljesen normalizálódik.

A szülőkre nézve további feladatot jelent a következetesség, a jól körülírtható szabályok betartatása a kisfiúval. Tudnunk kell, hogy ezek a gyermeknek biztonságérzetet adnak és segítik a még eredményesebb beilleszkedést a közösségbe.