Válogat a gyerek? Próbálkozzon mesével, játékosan!

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

gyermeknevelés: válogatós gyermek"A 4 éves fiam folyamatosan válogat. Hiába kínálom különféle gyümölcsökkel, az almán és banánon kívül semmi mást nem akar megenni, de még megkóstolni sem." Önnek is ismerős ez a probléma? Próbálkozzon indirekt módon, illetve játékosan!

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Például azt, hogy elővesz egy nagy tál mosott gyümölcsöt, és elkezdi jóízűen fogyasztani. Gyermeke hamarosan odaáll Ön mellé, és kíváncsiságától hajtva remélhetőleg kér belőle kóstolót. Még jobb, ha a gyümölcsökkel kis mesét talál ki: gyümölcs találkozón összeismerkedett egymással a szilva, a körte, a banán és az alma. Melléjük szegődött egy szelet görögdinnye is. Odament két óriás (Ön és gyermeke), akik kíváncsian figyelték a gyűlést. A gyümölcsök Barchobát játszottak, és igyekeztek kitalálni, mikor melyik gyümölcsre gondoltak. Pl: sárga, hosszúkás és nagyon édes. Szeretik a majmok. ... Hisz ez a banán! - kiáltottak fel egyszerre, az óriások pedig mindketten belekóstoltak. Ezután jött a következő kérdés: kicsi, lilás-kékes és gömbölyű... Ez a szilva, lássuk, milyen íze van? Az óriások kíváncsian haraptak bele. ...stb.

A játékot tovább lehet színesíteni pl. azzal, ha ezután csukott szemmel kóstolják meg a gyümölcsöket és próbálják kitalálni, éppen melyikbe haraptak.

Jó étvágyat, jó szórakozást kívánunk!