Az én álmom a gyerek álma?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

gyerek sztár"Lánykoromban óta vágyom a hírnévre és az elismerésre. Apróbb sikereim voltak ugyan az életemben, de átütő eredményeket nem tudtam elérni. Sem a szépségemmel (pedig csinosnak tartanak), sem az alakommal (pedig megszállottként sportoltam, sportolok), sem az eszemmel (pedig több diplomát is szereztem). Szeretném, ha a lányomnak sikerülne, ami nekem nem!" - vallott a 40 éves Judit.


Az édesanya 4 éves gyermeke által szeretné megvalósítani saját, szertefoszlott álmait. "A jósnő  is megmondta, ebben a gyermekben valódi tűz ég, igazi exhibicionista, aki mindig és minden körülmények között megmutatná magát." - mondja az anya, aki ezzel is igazolva látja igyekezetét, hogy a kislányt úton-útfélen fotózza, beállítja, beöltözteti, szerepelteti.

Jól teszi?

Ha mindezt a gyermek is őszintén akarja, akkor természetesen igen. Fontos azonban magunkba nézni, vajon nem csak mi akarjuk úgy látni, hogy a csemetének is ez a leghőbb vágya? Erről könnyen meggyőződhetünk a következőképpen: mielőtt ismét "sztárt" faragnánk gyermekünkből egy újabb fotósorozat kedvéért, kérdezzük meg tőle, mit szeretne inkább? Társasjátékozni (ill. egyéb kedvenc játékát játszani) velünk vagy beöltözni, fotózkodni, a közösségi oldalon tündökölni?

Ha a közös játékot választja, ne próbáljuk meggyőzni igazunkról, hanem hagyjuk gyereknek lenni!