Gyermeknevelés

Ma mindenki megbolondult?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

fronthatás és gyereknevelésVannak olyan napok, mikor valahogy semmi nem úgy jön össze, mint azt szeretnénk. Fáradtnak, dekoncentráltnak érezzük magunkat, ráadásul a gyerek is úgy viselkedik, mintha belé bújt volna a kisördög. Mit jelent ez?

 

A gyermek szülői megtámogatása

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

szülői támogatásAkár problémás gyermekről van szó, akár jól vagy átlagosan fejlettről, minden esetben elengedhetetlen az aktív szülői támogatás. Fontos, hogy minden szükséges és elvárható segítséget adjunk meg a csemetének, legyen szó fejlesztőfoglalkozáson való rendszeres részvételről, tehetséggondozásról vagy egyszerűen a tanulás figyelemmel kíséréséről.

 

Köszönj szépen!

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

illemszabályok, gyermeknevelésGyermekünket, sok más illemszabály mellett, erre is meg kell tanítani. Ne várjuk el tőle, hogy magától jöjjön rá, mit illik és mit nem.

 

Féltékeny a testvérére

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés
testvérféltékenységAndi kislánya 2 éves volt, mikor a kishúga megszületett. Szemmel láthatóan nagyon örült a kis jövevénynek, szüleihez és rokonaihoz hasonlóan ő is próbált aktív részese lenni a csodának. Ám egy nap váratlan esemény történt…
 

Az önálló öltözködés tudománya

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

önálló öltözködésNem csak és nem elsősorban saját kényelmünket szolgálja, ha a csemetét önálló öltözködésre buzdítjuk és mind nagyobb teret, lehetőséget adunk erre. A gyerek szempontjából is igen hasznos mindez.

 

Gyerek a szépségversenyen, médiában

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

gyerek szépségversenyIldinek nagyot dobbant a szíve, mikor elolvasta a szépségverseny felhívását. 5-10 éves gyerekek közül keresik a legszebbet, aki ezután egy szépségápolási termék reklámarca is lehet.

 

Tanítsuk közlekedni!

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

közlekedés a gyerekkelAmikor kézenfogva járjuk az utcákat gyermekünkkel, soha ne mulasszuk el közben tudatosítani a gyalogos közlekedés szabályait! Ne feledjük, a cselekvés közben történő magyarázat sokkal mélyebb nyomot hagy a kicsikben, mint az egyszerű szóbeli figyelmeztetés!

 

Ünnepi édesség dömping: dupla veszély!

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

fogak védelmeBeköszöntöttek az ünnepek, és a család súlya észrevétlenül gyarapodik ez alatt a pár nap alatt. Ha elsétálunk a fa mellett, automatikusan leemeleünk róla egy szaloncukrot, jártunkban-keltünkben egy-két süti biztosan a kezünk ügyébe kerül. A súlyfelesleg jó esetben ledolgozható, ám gondoltunk-e a fogainkra?

 

Banánhéj a szemetes mellett, rágógumi a szőnyegbe kenve...

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

környezetszennyezés és gyereknevelésEgy hírműsor egyik riportjában szanaszét dobált szemétre hívták fel a figyelmet. A riport nyomán adta magát a kérdés: vajon kihez tartozik az érintett terület? Kinek a feladata eltakarítani a szemetet? A kérdés rossz: miért kell takarításról beszélni, ha meg is előzhetnénk a problémát?

 

Bohóckodás: poén vagy trauma?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

bohóc műsorEdina cirkuszban járt két kisiskolás gyermekével, ám a bohóc műsor előadásánál szólni sem tudott a döbbenettől. Lefejezett, felkaszabolt emberek, fejbe állított kard, ágyútölténnyel keresztüllőtt bohóc... Jó poén vagy borzongató melléfogás?

 

Káosz és fejetlenség: sportolnánk, de nem tudunk

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

 sportEgy anyuka felháborodott sorait tesszük most közzé, sokak okulására:
"Kisgyermekes szülőként egy nagy sportáruházban jártunk, ahol nem csak megvásárolni, de kipróbálni is lehet a különböző sportszereket, eszközöket. Kisfiammal azonnal a bringa és rollerpálya felé vettük az irányt, ahol ő jókedvű kerekezésbe kezdett. Azaz, kezdett volna, ha a mérhetetlen rendetlenség és káosz ezt megengedte volna.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL