"Jaj, úgy élvezem én a strandot..." Csak óvatosan!

PDF Nyomtatás E-mail
Elsősegélynyújtás

Itt a nyár, a strandolás, napozás időszaka. Az önfeledt nyaralás során azonban könnyen megfeledkezhetünk a napsugárzás veszélyeiről. Mind gyermekünk, mind magunk bőrének védelmére fordítsunk kellő figyelmet. Fontos tudnivalók a leégésről az ezzel kapcsolatos tennivalókról:


Az erősebb napsugárzás hatására előfordulhat, hogy a gyermek leég a napon. Enyhébb esetben a gyermek bőre kipirosodik, felforrósodik, ám hólyagok nem láthatók rajta. Ilyenkor kenjük be nyugtató krémmel (pl: erre a célra kiváló a patikában kapható Panthenol) és óvjuk a további napsugárzástól.

Súlyosabb leégés esetén a gyermek bőre hólyagossá válik és az égési sérülés komoly fájdalmakat okoz neki. Ilyenkor a gyereket mutassuk meg orvosnak!

A leégés megelőzéséhez ne mulasszuk el már tavasszal beszerezni a magas faktorszámú gyermek fényvédő krémet, melyet lelkiismeretesen használjunk is! Tartsuk szem előtt a médiában meghirdetett hőségriadót, az UV sugárzással és a napon tartózkodás ajánlott időtartamával kapcsolatos híreket! Használjunk karimás kalapot és könnyű ruhadarbokat!