Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Egzisztenciális biztonság

Gyermekvállalás: mikor vágjunk bele?

PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Szerelmük virágzása idején a párok gyakran esnek abba a csapdába, hogy néhány hónapos ismeretség után gyermeket terveznek. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a párkapcsolatok többsége mesésen indul, ám a hasonló folytatás senkinél sem borítékolható.

 

Állapotosan a munkahelyen

PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Amennyiben egészséges vagy, terhességed problémamentes és a munkahelyi környezet sem tartogat veszélyeket a babára nézve, akkor egészen a szülés előtti utolsó napokig folytathatod a munkát. A terhesség vége felé egyre fáradékonyabb leszel, ilyenkor nem árt egy kicsit lassítani a tempón. Mártírkodásra nem ez a legalkalmasabb idő. Ha módod van hamarabb elkezdeni szülési szabadságodat, akkor élj a lehetőséggel! A törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyikén megkezd szülési szabadságodat, és ezzel egyidejüleg jogosultá válsz a Terhességi-gyermekágyi segélyre. (Bővebben a családtámogatatás menüpont alatt olvashatsz az ellátásról.) Használd ki ezt a kis időt lazításra, pihenésre és elmélkedésre. A baba érkezése után jó ideig erre úgysem lesz időd. 

 

A családi kasszáról fiatal szülőknek

PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Az újszülött érkezése gyökeresen megváltoztatja a család anyagi körülményeit. Hirtelen alacsonyabb bevétellel kell számolnotok, hiszen az egyik szülő csak részben, vagy egyáltalán nem dolgozik. Mindehhez párosul egy határozottan magasabb összegű kiadási oldal, amit a költséges babaholmik és az esetlegesen babysitterre, dadára fordított összegek generálnak elsősorban.

A következőkben néhány támpontot adunk ahhoz, hogy a gyermek érkezésére anyagilag is könnyebb legyen felkészülni.