Szülés utáni inkontinencia, vizelettartási zavar - amiről "nem illik" beszélni...

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

Már előre retteg egy-egy tüsszentés előtt? Nem mer egy jóízűt nevetni, mert fél, hogy szégyenben marad? A vizelettartási gondokból eredő szorongás szinte minden szülésen átesett nőt megtalál, ám ezt mindenki igyekszik gondosan eltitkolni. Biztos, hogy ez a célravezető megoldás? Biztos, hogy csöndben szenvedve együtt kell élni ezzel a teherrel?

Hol kapható? Klikk ide!

 

A válasz egyértelműen nem! A kismamák nem csak közvetlenül szülés után, de még utána is hosszú évekig jóval több figyelmet fordítanak kisbabájuk egészségére, mint a sajátjukra, mintegy megfeledkeznek önmagukról. Ám ha oda is figyelnek a fent említett problémájukra, akkor sem mernek tanácsot kérni senkitől. "A férjem előtt szégyellem, kiábrándulna belőlem, ha megtudná, ... a nőgyógyászom előtt is elsüllyednék, meg hát ez nem is az ő asztala, ... a barátnőmnek nem mondom el, még csak az kéne, hogy utána az egész bartáti kör ezen csámcsogjon, ... anyunak sem beszélek róla, mert ő addig nyaggatna, míg el nem mennék urológiára. ..."

Ergo: az inkontineciában szenvedő nő senkihez nem mer fordulni gondjával, így inkább csöndben tűri ezt az amúgy kezelhető problémát. Mert az inkontinenciával nem kell és nem is szabad együttélni. A medence-, és a gátizom megfelelő, rendszeres erősítésével kiküszöbölhető az inkontinencia. Erre a célre kifejlesztettek egy speciális eszközt ( "Gátizom és medence torna segédeszköz" néven került forgalomba), amely a hüvelybe helyezve épp azokat az izomcsoportokat edzi, erősíti, amelyek felelősek a vizelettartási problémákért is. Ne éljen együtt a kellemetlenségekkel, Ön is megérdemli a teljes értékű, minőségi életet!