Balesetveszélyes helyzetek

PDF Nyomtatás E-mail
Balesetvédelem

kitört fogItt a nyár, az önfeledt szórakozás ideje, mikor gyerekek és felnőttek egyaránt lazábbak, figyelmetlenebbek. Akár otthon vagyunk, akár a strandon vagy messze földön nyaralunk, minden helyzet tartogathat kellemetlen meglepetéseket. Így járt Erika is, akinek 3 éves kislányát a kertben érte baleset.


A 3 éves Zita és testvére: Ákos önfeledten játszottak, fogócskáztak a kertben, mikor édesanyjuk Zita keserves sírására lett figyelmes. Zita a hinta mellett ült összegörnyedve, és szájából néhány csepp vér szivárgott. Azonnal kiderült, hogy a hinták közt szaladgálva a játék meglendült, és teljes erővel belecsapódott Zita arcába. Első ránézésre kisebb balesetnek tűnt a dolog, ám amikor Zita megszólalt, azonnal láthatóvá vált: nagy a baj.

A kislány jobb felső metszőfoga gyökerestől kitört... Erika kétségbeesve hívta a fogorvosi rendelőket, ám minden helyen azt a választ kapta, hogy kitört tejfogat nem ültetnek vissza. Ennek ellenére elmentek egy magánrendelésre, ahol ellátták a sebet.

Szerencsére Zita állkapcsa elég szélesnek bizonyult, így nem kellett attól tartani, hogy a kitört fog helye beszűkül és nem marad hely az állandónak, valamint a fogcsírák sem sérültek. Helyfenntartó készülékre, fogszabályzóra nem volt szükség, ám fél éves kontrollokra igen. 3 év elteltével végre kibújt az új fogacska, ám Erika tanult az esetből. Azóta hatványozottan odafigyel a balesetveszélyes helyzetekre, oldottabb hangulat esetén még inkább.

Ne várja meg, míg baj történik, ügyeljen a lehetséges buktatókra!