Az anyák napja története

PDF Nyomtatás E-mail
Anyák napja

Már csak néhány nap, és beköszönt az év egyik legnemesebb ünnepe: az Anyák napja. Vajon honnan ered ez a szép ünnep? Mi a története?

 

Az Anyák napja ünnepe az Amerikai Egyesült Államok polgárháborújában szolgálatot teljesítő asszonyok tiszteletére jött létre, ám a  mai ünneppel már szinte alig hordoz közös jegyeket.
Míg egyes országokban ennek időpontja május második vasárnapjára esik, addig hazánkban a hónap első vasárnapján ünnepelnek. Magyarországon az első anyák napját 1925-ben tartották.

Május első vasárnapján ünnepi díszbe öltöztetjük a szívünket, és kedves szavakkal, virággal vagy szívhez szóló ajándékkal  köszönjük  meg édesanyánk fáradozását, szeretetét. Igyekezzünk felejthetetlenné tenni ezt a szép ünnepet, örökítsük meg fényképpel, kamerával a köszöntést.

Ne kezeljük ezt a napot csak egy ünnepnek a sok között, hiszen ki tudja, meddig lehetünk hálásak édesanyánknak a rengeteg szeretetért, gondoskodásért. Fogjuk meg munkától megfáradt kezét, és ne csak ezen az egyetlen napon, de minden nap háláljuk meg törődését.