Angry Birds a nappaliban

PDF Nyomtatás E-mail
Angry Birds őrület

Kedves olvasónk!

Új kategóriát nyitottunk egy kedves történet kedvéért!

Amennyiben Neked is van hasonló történeted, vagy képeid a témában, kérjük, küld el szerkesztőségünkbe a

Ez a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse

email címre! Oszd meg  Te is másokkal gyermekeid ötleteit, történeteit!

Állítsuk fel a gyermekeinket a gépektől!

Az okos telefonok és a tablettek megjelenésével elindult egy új őrület, az Angry Birds. Szerintem az említett technikai vívmányokat használó felnőttek 99%-a tudja, miről van szó, és biztosan ki is próbálta. Akinek google chrome van a laptopján, vagy az asztali gépén, az is ismerheti.

 

A gyerekek természetesen megőrülnek érte. Az egyik nagy áruházlánc akciójának kereteiben, napjainkban még többen megismerhették a játék figuráinak plüss változatát. Természetesen nekünk is kellett vennünk, mert a gyerek boldogan gyűjtötte a matricákat és számon tartotta, hogy mikor vehetjük "végre" meg Red-et, utána Helmet Pig-et...amikor azt mondtuk, hogy állj! Igaz, hogy csak 1500 Ft, de ha így folytatja, a gatyánk rámegy!

Morgolódva bár, de elfogadta, mi meg vakartuk a fejünket, hogy minek engedtük egyáltalán már az elsőt is megvenni!

Aztán tegnap nagy mozgolódásra lettem figyelmes a nappaliban. A fiam fel-alá mászkált, először a két új plüss landolt az ülőgarnitúrán, majd anyával előkerestette a húsvéti nyuszi fészket. Utána azzal kezdte macerálni, hogy rajzoljanak együtt tojást. Na, erre már én is bekapcsolódtam. Vajon mit akar?

-A húsvét még odébb van hapsikám!?- szóltam oda gyanakodva.

-Tudooóóm! Csinálok egy történetet Reddel, meg a malaccal!-mondta csillogó szemmel.

-Na, csak legyen, aki összepakol! Nem szeretném a nyúlfészekből nézni a Tv-t este!

-Persze Apa!-jött a "meggyőző" válasz, aminek mindig az a vége, hogy én pakolok össze részben.

-Inkább segíts neki tojást rajzolni! Ezzel is nekem kell foglalkoznom, amikor azt sem tudom hova kapjak, annyi dolgom van!-kaptam meg mindjárt az utasítást nejemtől.

Na, kellett nekem beleavatkoznom! Mehettem rajzolni a gyerekkel! Azért kicsit kezdtem örülni, hogy nem is volt olyan rossz üzlet ez a két plüss. Amúgy utál rajzolni a 9 éves fiam, és többet ül a számítógép és a Tv előtt, mint én valaha fogok. Ez végre valami kreatív dolog. Így már nekem is lett kedvem a dologhoz. Akkurátusan megterveztem neki a tojásokat, ha már egyszer leülök, adjuk meg a módját. Adtam még egy-két ötletet neki a dekorációhoz és hagytam dolgozni!

Kb. egy óra múlva boldogan hozta a fényképezőgépet, hogy nézzük meg az eredményt!

Rögtön el kellett küldenünk az unokatesóknak...és ha már ennyit dolgozott vele, gondoltam, megosztom másokkal is, hátha másnak is sikerül kiugrasztani a gyereket a számítógép mögül!

Íme, a story:

Az első szín: ahol Red, aki őrzi a tojásokat, egy kicsit nem figyel oda, miközben a malac (Helmet Pig) oda sompolyog a fészekhez. Egyébként annak, aki nem ismeri az alaptörténetet, a malacok lopják a tojást, míg a madarak elgyepálják ezért őket.

A második szín: ahol a malac (Helmet Pig) megszerzi a tojásokat, majd elmenekül velük. Red ekkor kapcsol, és nagyon dühös lesz a malacra.

A harmadik szín: ahol malac nagyon kikap Redtől, és a tojások visszakerülnek a madárhoz.