Spórolós tanévkezdés

PDF Nyomtatás E-mail
A kisiskoláskor jellemzői

tanszer beszerzésRég nem látott méreteket öltött a szülők anyagi terhe az idei tanévben. Nem csak a tankönyvek horribilis összege vág a pénztárcába, de az egyéb eszközök: füzetek, tollak, iskolatáska, festék, gyurma...stb. egekbe szökő ára is. Hogyan spórolhatunk ésszerűen?


Több hasznos tanácsot is érdemes ilyenkor megfogadni:

  • Iskolába készülő gyermekünknek már az elején érdemes iskolatáskából, tolltartóból jobb minőségűt venni akkor is, ha ez elsőre drágább megoldásnak tűnik. Hosszú távon ugyanis nem kifizetődő, ha évről-évre újabb olcsó, de pillanatok alatt széteső táskát kell venni.
  • Ha jó a kézügyességünk és van egy jól működő varrógépünk, házilag is készíthetünk egyedi stílusú, praktikus tornazsákot, ovis zsákot. Ez nem csak anyagilag kifizetődő, de esztétikus, gyermekközeli megoldást is jelent.
  • A füzet kiválasztásánál válasszunk átlagosan minőségű, nem túl vékony lapokból álló terméket. Figyeljük az akciókat, sok üzeltben óriási árengedményekkel próbálják odacsalogatni a vásárlókat. Ilyenkor a nem dizájnos, de minőségileg kifogástalan termékek sokszor bekerülnek az olcsó kategóriába. Ne feledjük: a legegyszerűbb füzetekből is varázsolhatunk divatos taneszközt egy kis ötletességgel. Ha saját nyomtatású borítólapot helyezünk a műanyag borító alá, könnyedén új köntösbe öltöztethetjük a füzetet.
  • Nem biztos, hogy minden évben újat kell vásárolni körzőből, vonalzóból, radírból, ollóból, festékből. Mielőtt elindulnánk bevásárolni, tételesen gondoljuk végig és írjuk össze, mi az, amiből feltétlenül újat kell venni és miből jó a tavalyi.
  • Ne engedjünk az aktuális divat csábításának! Lehet, hogy a pillanatnyilag menő mozifilm szereplője jelenleg igen trendi, de valószínű, hogy néhány hónap múlva már "ciki" lehet a gyerekek körében és emiatt kényszerülünk új táska, kulacs, stb. beszerzésére.


Vásároljunk tehát okosan, így több ezer forintot is megspórolhatunk!