A kisgyermekkor jellemzői

A játék fejlődése kisgyermekkorban

PDF Nyomtatás E-mail
A kisgyermekkor jellemzői

Funkciós játék:

Már csecsemőkortól felfedezhető a funkciós játék a kicsik tevékenységében, minek során egy-egy mozdulatot, tevékenységi mozzanatot gyakorol be. (Pl.: gurítja a labdát, autót, egymásra-, ill. egymásba pakolja a kockákat, hordókat, ...stb.) De funkciós játéknak számít pl. a hangokkal, beszéddel való játék is. Próbálgatja a hangját, gyakorolja a különböző mozdulatokat, miközben nem csak tapasztalatokat és ismereteket szerez környezetéről, de mindez óriási örömöt is okoz neki.

 

A kisgyermekkori gondolkodás fejlődése

PDF Nyomtatás E-mail
A kisgyermekkor jellemzői

A kisgyermek gondolkodására a cselekvő szemléletesség jellemző. Ez azt jelenti, hogy probléma megoldásra csak gyakorlati úton képes, konkrét cselekvés nyomán. Előfordul, hogy egy-egy problémás helyzetet meglehetősen ötletesen old meg, pl. szekrény alá gurult játékot valamilyen eszköz segítségével piszkál ki. Ezen problémamegoldások tanulságait más, hasonló helyzetben is kamatoztatni tudja.

 

A beszéd fejlődése kisgyermekkorban

PDF Nyomtatás E-mail
A kisgyermekkor jellemzői

A kisgyermekkori gondolkodás fejlődése 2 irányvonalat követ:

1) A tárgyakkal való cselekvés útján

2) A beszéd útján.

 

A kisgyermek érzelmi élete

PDF Nyomtatás E-mail
A kisgyermekkor jellemzői

Kisgyermekkorban  az érzelmek szerepe rendkívül jelentős, sokkal inkább ezek irányítják cselekvését, mint az értelem. Ebben az életkorban az édesanyához fűződő érzelmi kapocs nagyon erős, ezért is van kiemelkedő jelentősége, hogy óvodakezdésig minél többet legyenek együtt.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL