Nyári szünidő: töltsük hasznosan!

PDF Nyomtatás E-mail
A család mindennapjai

Családi nyaralásA szülőknek nem kis fejtörést okoz a vakáció alatti gyermek felügyelet puszta megszervezése is, nem beszélve annak hasznos eltöltéséről. Előbb-utóbb, ha nehezen is, de sikerül kisakkozni, mikor ki vigyázzon a csemetékre, ám ekkor se feledkezzünk el a hasznos, élménydús időtöltésről.


Mivel lehetne örömteli, felejthetetlen nyári élményeket biztosítani a gyerkőcnek? Gondoljuk át a csemete érdeklődési körét és hobbijait, amik nagyban megkönnyíthetik dolgunkat.

Ha például szereti a természetet, az élővilágot, az állatokat, írassuk természetbúvár táborba. Ezen túlmenően szervezzünk minél több erdei kirándulást, de meglátogathatjuk a természettudományi múzeumot vagy pl. Esztergom környékén bandukolva a Duna múzeumot is. Utóbbi hihetetlenül gyermek központú, interaktív hely, mely nevétől eltérően nem a „mindent a szemek, semmit a kéznek“ elv alapján működik, hanem arra sarkallja a gyerekeket, hogy mindent megfogjanak, kipróbáljanak.

Ha a gyermek kedveli a sportot, mozgást, úgy a megfelelő sport táboron túl családi sport napokat is szervezhetünk együtt, pl. kerékpár túrát, evezést, úszást.

A lényeg: hogy gyermekünk egyéni érdeklődési körének megfelelően próbáljuk szervezni a közösen töltött időt. Készítsünk rengeteg fotót, videót, amik segítségével örök élményt adnak a közösen töltött percek.